Τελευταία ομιλία Βενιζέλου στη Βουλή με χειροκροτήματα από τον ΣΥΡΙΖΑ!

«Δε θα είμαι πλέον βουλευτής αλλά πάντα μάχιμος και ενεργός πολίτης»

Την τελευταία του κοινοβουλευτική ομιλία (αν φυσικά δεν αλλάξει κάτι στο μέλλον)  εκφώνησε σήμερα ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στο τέλος της οποίας  χειροκροτήθηκε και από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν στην αίθουσα, σε μία χειρονομία πολιτικού πολιτισμού.  

Αποχωρεί ο Βενιζέλος από το ΚΙΝΑΛ με βολές κατά Γεννηματά!

«Δε θα είμαι μέλος της επόμενης Βουλής. Είμαι όμως, και θα είμαι πάντα μάχιμος και ενεργός πολίτης. Και πιστεύω, ότι αυτό είναι ό,τι σημαντικότερο μπορεί να κάνει κάποιος σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, όπως το δικό μας» κατέληξε στην ομιλία του ο  Ευάγγελος Βενιζέλος, ολοκληρώνοντας μια κοινοβουλευτική παρουσία 26 ετών.  

Κατά την τελευταία ομιλία του ο κ.  Βενιζέλος ανέφερε ότι θεώρησε πολιτική και επιστημονική του υποχρέωση να τοποθετηθεί πάνω σε δύο θεμελιώδη, κορυφαία νομοθετήματα τα οποία συζητά η Ολομέλεια της Βουλής, όπως είναι ο Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας.

Στη Βουλή… προεκλογικά ο νέος Ποινικός Κώδικας

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ της ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον Ποινικό  Κώδικα 

«Συμφωνώ με τις διαπιστώσεις ότι δεν είναι νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκει»ται για μια καθυστερημένη οφειλομένη ενέργεια που είχε υποχρέωση να πράξει η κυβέρνηση, όχι μόνο η παρούσα αλλά και η προηγούμενη και ίσως και οι πολλές προηγούμενες κυβερνήσεις» τόνισε  ο κ. Βενιζέλος . 

Διευκρίνισε πάντως ότι η ψήφιση των Κωδίκων θα έπρεπε να γίνει πολύ νωρίτερα σε πολιτικά ανύποπτο χρόνο, υπό συνθήκες πολιτικής συναίνεσης. «Η κυβέρνηση θα έπειθε τότε ότι σέβεται πραγματικά το ποινικό φιλελευθερισμό και το κράτος δικαίου, γιατί οι αντιρρήσεις μου ότι τα σέβεται, είναι πολύ μεγάλες»  επισήμανε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top