Αφροδίτη Καραμήτσου: «Οι πολίτες πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο στα κοινά»

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος στην περιοχή του Ζωγράφου

Αφροδίτη Καραμήτσου

Η δημοσιογράφος Αφροδίτη Καραμήτσου είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στην περιοχή του Ζωγράφου με τον συνδυασμό , «Ζωγράφου-Ώρα για δουλειά» του Βασίλη Θώδα. Θεωρεί ότι οι πολίτες πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο στα κοινά για να μπορούν να δώσουν λύσεις. 

Πώς αποφασίσατε να συμμετέχετε σε δημοτικές εκλογές; 
Δουλεύω σχεδόν 23 χρόνια στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης και μόλις πρόσφατα συνειδητοποίησα ότι αν, εμείς που βλέπουμε τα πράγματα από «μέσα», που γνωρίζουμε πώς μπορούμε να επέμβουμε και να δώσουμε λύσεις, δεν αναλάβουμε δράση να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα, δεν υπάρχει ελπίδα. Πρέπει να γίνουμε ενεργοί πολίτες και με τη γνώση μας και την εμπειρία μας να βοηθήσουμε τις πόλεις μας, να συμβάλουμε, ώστε να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς, για τα παιδιά μας.

Γιατί με τον Βασίλη Θώδα;
Δεν «κατεβαίνω» στις εκλογές, απλά για να «κατέβω» χωρίς να με νοιάζει με ποιον και για ποιον λόγο. Ο Δήμος Ζωγράφου έχει πολλά ανοιχτά «μέτωπα». Είναι ένας μεγάλος Δήμος και χρειάζεται ικανούς ανθρώπους και κυρίως με όρεξη για δουλειά, που πάνω από το ίδιον όφελος βάζουν των συμπολιτών τους και κυρίως της πόλης τους. Ο Βασίλης Θώδας είναι ένας τέτοιος άνθρωπος. Έχει αναλάβει θέσεις ευθύνης και έχει προσφέρει σημαντικό έργο. Είναι πάνω από όλα ΠΟΛΙΤΗΣ και όχι πολιτικός. Εργάζεται σκληρά ο ίδιος και γνωρίζει πως για να πάει καλά η πόλη του πρέπει να υπάρξει προσωπική προσπάθεια και κόπος. Γι’ αυτό λοιπόν συστρατεύτηκα σε αυτόν τον αγώνα στο πλευρό του Βασίλη Θώδα και χαίρομαι που ανήκω σε μια πολύ δυνατή ομάδα υποψηφίων που αγαπάμε την πόλη μας και θέλουμε να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό από τη θέση ευθύνης που έχει ο καθένας από εμάς.
 
Ποιες είναι οι προτεραιότητες του Συνδυασμού «Ζωγράφου Ώρα για δουλειά»;
Δυστυχώς η τωρινή ηγεσία του Δήμου έχει αφήσει την πόλη μας στο έλεος. Οι πολίτες του Ζωγράφου χρειάζονται μια δημοτική αρχή που να παρέχει τα αυτονόητα. Έναν Δήμο που δεν θα διαπιστώνει και θα καταγράφει απλώς τα προβλήματα. Θα τα προλαμβάνει και θα τα λύνει. Το όραμά μας είναι και η δέσμευσή μας. Ως πολίτες του Ζωγράφου, απευθυνόμαστε σε όλους τους συμπολίτες μας για να δουλέψουμε μαζί, να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα της πόλης μας, να κερδίσουμε τη μάχη της καθημερινότητας. Θέλουμε μια πόλη πιο ανθρώπινη, πιο εξωστρεφή, να παρέχει υπηρεσίες ποιότητας, να είναι καθαρή, ασφαλής, πιο  «πράσινη», με υποδομές, με σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, μια πόλη σύγχρονη που συμβαδίζει με τις ανάγκες της εποχής και ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των πολιτών της. Η πόλη του Ζωγράφου, η πόλη μας, αξίζει μια καλύτερη τύχη.
 
Δεν φοβάστε την αποχή; Ιδίως οι νέοι αμφισβητούν πλέον στα ίσα την πολιτική και τους πολιτικούς. 
Εμείς καλούμε τους νέους να έρθουν να ψηφίσουν για τις δημοτικές εκλογές γιατί αφορά κυρίως και πρωτίστως τον τόπο τους. Ας το δουν εγωιστικά. Αν ενδιαφερθούν για την περιοχή τους και απαιτήσουν πράγματα, θα αναβαθμιστεί κατ’ επέκταση και η δική τους ποιότητα ζωής. Επιπλέον, θα τους πρότεινα να μην το δουν στενά κομματικά, αλλά να επιλέξουν ανθρώπους, που πιστεύουν, ότι μπορούν να προσφέρουν στον τόπο τους ανεξαρτήτως «χρωμάτων». Να εμπιστευτούν ανθρώπους που ξέρουν την τοπική αυτοδιοίκηση και έχουν όρεξη και μεράκι. Η ψήφος είναι ευθύνη. Ευθύνη για τη γειτονιά, την πόλη, τη ζωή μας. Επίσης, αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι όλοι εμείς οι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο «Ζωγράφου Ώρα για δουλειά/ Ενωτική Δύναμη για μια Ανθρώπινη Πόλη» είμαστε άνθρωποι που έχουμε όρεξη να προσφέρουμε στην πόλη μας και είμαστε εδώ για ΟΛΟΥΣ τους δημότες, ανεξαρτήτως τι μπορεί να ψηφίσουν. Και είναι πολύ βασικό ότι θα είμαστε εδώ και την επόμενη μέρα των εκλογών. Στις γειτονιές δίπλα στους πολίτες. Να τους ακούμε και να παρεμβαίνουμε άμεσα, όπως έχουμε δεσμευτεί. Οι πολίτες είναι υποψιασμένοι και έχουν κουραστεί από τις προεκλογικές δεσμεύσεις που δεν συνοδεύονται από έργα. Πλέον έχει περάσει η εποχή του «θα». Χρειάζονται έργα και πράξεις για να έχουμε την πόλη που μας αξίζει.

 

Του Γιώργου Βότσκαρη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top