Πολάκης στη Βουλή: Είμαι επικίνδυνος για τη δημοκρατία σας

Τι είπε για τη γλώσσα των… Σφακίων και του Χάρβαρντ

Διαφορετικός απ’ ότι συνήθως στις ομιλίες του στη Βουλή εμφανίσθηκε ο Παύλος Πολάκης κατά τη σημερινή συζήτηση επί της ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή, της οποίας προηγήθηκε  η πρόταση μομφής στο πρόσωπό του από τη ΝΔ.  Δεν απέφυγε όμως τις επιθέσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρότι ήταν προφανές πως δεν ήθελε να ρίξει «λάδι στη φωτιά» μετά τη χθεσινή «εκρηκτική» συνεδρίαση της Βουλής και το δικό του επεισόδιο εις βάρος του προέδρου της ΝΔ.           

«Προβληματίστηκα έντονα για τη γλώσσα που έπρεπε να χρησιμοποιήσω σήμερα. Τη  γλώσσα των Σφακίων ή του Χάρβαρντ. Σκέφτηκα όμως ότι όποια και να χρησιμοποιήσω δεν θα καταλάβει. Των Σφακιων δεν ξέρει τη κουλτούρα και του Χάρβαρντ που είναι απόφοιτος αλλά με αυτά που είπε χθες έδειξε ότι είναι ανεπαρκής και φυγόπονος» ανέφερε κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή.   

«Έγινε πρόταση δυσπιστίας σε μένα γιατί είμαι γραφικός,  φασίστας και επικίνδυνος για τη Δημοκρατία σας.  Ναι είμαι γραφικός,  γιατί λέω δημόσια αυτά που γνωρίζουν. Είμαι προσβλητικός και επιθετικός γιατί δεν θυσιάζω την αλήθεια χάρη ενός υποκριτικού καθωσπρεπισμού. Έχω θυσιάσει τη ζωή μου για να σώσω χιλιάδες ζωές. Είμαι πράγματι φασίστας γιατί δεν έχω κάνει καμια μήνυση σε όλους όσοι με έχουν λοιδορήσει λέγοντάς με  από σκύλο έως αρκουδιάρη».  

Σε μια  ακόμη επίθεση σε βάρος του κ. Μητσοτάκη ανέφερε ότι «εμένα οι συνεργάτες μου είναι ιδιοκτήτες συνεργείου μοτοσυκλετών δεν ασελγούσαν σε ανήλικα», ενώ υποστήριξε και ότι οι εναντίον του αντιδράσεις οφείλονται στο ότι έχουν χάσει 70 εκ. ευρω επειδή έσπασα το απόστημα του ΚΕΕΛΠΝΟ»  

ΓΙΑ ΚΥΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟ 

Πάντως  ο κ. Πολάκης εξέφρασε τον «αυτονόητο σεβασμό του»  και λόγω της δουλειάς του, όπως ανέφερε στα άτομα που γεννήθηκαν με μια αναπηρία. « Ξέρω τον αγώνα τους.  Απόδειξη του σεβασμού μου είναι ότι τον αντιμετώπισα σαν ισότιμο πολιτικό συνομιλητή» ανέφερε για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.  «Ο Κυμπουροπουλος βρίσκεται στο ίδιο ύψος με όλους σας. Δεν ήμουν εγώ που δεν τον σεβάστηκα αλλά οι συνυποψήφιοι του που την ημέρα της παρουσίασης του ψηφοδελτίου, τον έσπρωχναν για να πάρουν καλύτερη θέση δίπλα στον Μητσοτάκη».  
Ανέφερε σχετικά με τη συγγνώμη που δε ζήτησε:  «Μου είπαν να ζητήσω συγνώμη. Εμείς τη συγνώμη τη ζητήσαμε με αυτά που κάναμε για τους αδύναμους που στήσαμε μια κοινωνία όρθια και ένα διαλυμένο σύστημα υγείας πού μας δώσατε». 

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας  ολοκλήρωσε την ομιλία του με μια μαντινάδα: «Πάντα ψηλά στέκει η κορυφή και ας είναι χιονισμένη. Για αυτό θα σας ξανανικήσουμε». 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΔΕΝΔΙΑ – ΝΤΟΡΑ

Απάντηση εκ μέρους της ΝΔ στον κ. Πολάκη έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Δένδιας: Παρακολουθήσαμε την προσπάθεια του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας να εκφράσει μια έμμεση συγγνώμη.  Δυστυχώς, δεν κατόρθωσε να φθάσει στο σημείο μιας ευθείας συγγνώμης έναντι του υποψήφιου ευρωβουλευτή μας και των ατόμων με αναπηρία γενικά».

Πρόσθεσε ο κ. Δένδιας:  «Η Κυβέρνηση προσπαθεί να μετατρέψει το δημόσιο βίο σε μια απέραντη λασπομαχία ύβρεων και κατηγοριών. Ο παριστάμενος Υπουργός, που μετέρχεται αυτών των μέσων, και ο Πρωθυπουργός που τον καλύπτει, οφείλουν να επανέλθουν στην θεσμική ευπρέπεια και σοβαρότητα έναντι μιας κοινωνίας τραυματισμένης από την οικονομική κρίση που δεν αντέχει το διχαστικό λόγο, στην υιοθέτηση δε του οποίου η Νέα Δημοκρατία δεν θα στέρξει».

«Ο Πολάκης μίλησε για τη δική του και τη δική μας δημοκρατία. Αυτός είναι ο φασισμός» σχολίασε μεταξύ άλλων κατά την ομιλία της η Ντόρα Μπακογιάννη. Άσκησε επίσης μία   φορτισμένη συναισθηματικά κριτική στην κυβέρνηση για τα άτομα με αναπηρία υπενθυμίζοντας τη  χρόνια αναπηρία της μητέρας της. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top