Μανιάτης για ζημιές μισού δισ. σε ΔΕΗ: Θα λογοδοτήσει ποινικά και ο Τσίπρας

Επίθεση κατά της κυβέρνησης: Την παρέδωσα το 2014 με κέρδη 400 εκατ. ευρώ

Ταμπέλα της ΔΕΗ

Για «ολετήρες ολόκληρου του ενεργειακού συστήματος της χώρας» κάνει λόγο ο Γιάννης Μανιάτης, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση της ΔΕΗ για ζημιές-μαμούθ ύψους 542 εκατ. ευρώ το 2018.

«Ξεπούλησαν το 50% των κερδών της εταιρείας με μηδενικό αντάλλαγμα. Τους την παρέδωσα με κέρδη 400 εκατομμύρια ευρώ το 2014» αναφέρει ο πρώην υπουργός Ενέργειας, ο οποίος χρησιμοποιεί σκληρά λόγια: « Ανέντιμοι, ανήθικοι και ανίκανοι, διαχειρίστηκαν για λογαριασμό του ελληνικού λαού το 51% της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρείας και την κατάντησαν στο μεγαλύτερο συστημικό κίνδυνο για κατάρρευση της εθνικής οικονομίας».

Αυξήσεις στο ρεύμα φέρνουν οι ζημιές - μαμούθ της ΔΕΗ

Ο κ. Μανιάτης κατονομάζει ως υπεύθυνους τον Αλέξη Τσίπρα, τους υπουργούς Γιώργο Σταθάκη και Πάνο Σκουρλέτη αλλά και τον πρόεδρο της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, υπογραμμίζοντας πως «θα λογοδοτήσουν πολιτικά και ποινικά».

«​​​​​Πουλάει»​​​​​​ απλήρωτους λογαριασμούς σε ξένα funds η ΔΕΗ

 

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακύρωσε το σχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ», που ο ίδιος νομοθέτησε το 2014 και που «θα έφερνα έσοδα 4 δισ. ευρώ και επενδύσεις».

Ψαλιδίζει από σήμερα την έκπτωση στους συνεπείς πελάτες η ΔΕΗ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top