Σε ψήφο εμπιστοσύνης μετατρέπει ο Τσίπρας τη μομφή Μητσοτάκη για Πολάκη

«Άδειασμα» από Φίλη: Δεν εκπροσωπεί το ήθος της Αριστεράς

Με… ντρίπλα α λα Μέσι βγήκε από τη δύσκολη θέση ο Αλέξης Τσίπρας, ανακοινώνοντας πως θα μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας του κ. Μητσοτάκη προς τον κ. Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.

«Επιχειρείτε έναν πρωτοφανή επικοινωνιακό αντιπερισπασμό, αλλά το ποτήρι όμως θα το πιείτε», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, λέγοντας πως «δε θα συζητήσουμε για τον Πολάκη, αλλά για τους πολλούς που υποφέρουν από την κρίση».

Πρόταση μομφής κατά του Πολάκη καταθέτει ο Μητσοτάκης

O κ. Τσίπρας, μάλιστα, φάνηκε να καλύπτει τον κ. Πολάκη, λέγοντας πως μιλάει με το γνωστό αψύ ύφος που έχουν οι Σφακιανοί: «Ο κ. Μητσοτάκης ανέβηκε στο βήμα για να προαναγγείλει ότι θα καταθέσει μετά τις εορτές του Πάσχα πρόταση μομφής κατά υπουργού. Είναι προφανές ότι επιχειρεί να αποφύγει την συζήτηση για όλα τα κρίσιμα, μεγάλα ζητήματα κι επιχειρεί να βάλει στην ατζέντα της συζήτησης αν το ύφος του Πολάκη είναι κακό ή καλό, Ο κ. Μητσοτάκης κατάγεται από τα Σφακιά και γνωρίζει το αψύ ύφος των Σφακιανών και θέλει να συζητά γι' αυτά και όχι για τα δώρα Χριστουγέννων που θα κόψει, για τα θαλασσοδάνεια, τα σκάνδαλα της Novartis, κλπ».

«Αν για εσάς ντροπή για την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία είναι το ύφος και το ήθος του καθενός μας, εγώ θέλω να σας πω ότι το ύφος και το ήθος του καθενός μας μετριέται και στην εντιμότητά του. Ντροπή για τη δημοκρατία ήταν τα θαλασσοδάνεια που δίνονταν νύχτα, η διαφθορά, η διαπλοκή, οι μίζες… Αυτά ήταν ντροπή για τη δημοκρατία», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Πρωτοφανής επίθεση Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο

«Δε σας τιμά αυτός ο αντιπερισπασμός. Ο καθένας κρίνεται για τον λόγο και τα έργα του, όπως θα κριθεί και η κυβέρνηση. Δε θα εκτρέψετε τη συζήτηση», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Οποτεδήποτε καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας σε κάποιον υπουργό της κυβέρνησης, σας αναγγέλλω ότι θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης από την ελληνική Βουλή, ώστε να είναι τριήμερη και ουσιαστική η συζήτηση για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που θέλετε να αποφύγετε», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Στον κ. Τσίπρα απάντησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας, λέγοντας πως δε θα περίμενε ποτέ κανείς από τον πρωθυπουργό της χώρας να ταυτιστεί με αυτόν τον άνθρωπο «που δεν εκπροσωπεί το ήθος, που θέλουμε να υπηρετούμε σε αυτή την αίθουσα».

«Αυτό που έκανε, δε νομίζω ότι έχετε το δικαίωμα να το καλύψετε, δείχνοντας ότι ο πρωθυπουργός, που έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, ταυτίζεται με αυτόν τον άνθρωπο. Λυπάμαι», είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Άδειασε» Πολάκη ο Φίλης

Πριν πάρει τον λόγο ο πρωθυπουργός, είχε τοποθετηθεί από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Φίλης, ο οποίος «άδειασε» τον Παύλο Πολάκη.

«Πιστεύω ότι αδικεί τον εαυτό του με όσα είπε και αδικεί και το κυβερνητικό έργο του. Δεν εκπροσωπούν όσα είπε το δημοκρατικό ήθος και το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε την προσπάθεια της κυβέρνησης να στηρίξει τον αγώνα των ΑΜΕΑ και των οικογενειών τους για ισότιμη θέση στην κοινωνία. Πιστεύω ότι πρέπει να βρει τρόπο να επανορθώσει αυτή την αστοχία του», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Φίλης, υπογραμμίζοντας πως πιστεύει ότι η τοποθέτησή του εκφράζει και τους υπόλοιπους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη τοποθέτηση έκανε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας, ο οποίος κάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να ανακαλέσει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top