Μητσοτάκης: Ο μεγαλύτερος χορηγός της Χρυσής Αυγής είναι ο Τσίπρας

«Ο Τσίπρας δεν τολμά να κάνει εκλογές αλλά θα χάσει σε δύο δόσεις»

Κυριάκος Μητσοτάκης

«Το μεγαλύτερο ανάχωμα στην ακροδεξιά στην Ευρώπη είναι μια ισχυρή κεντροδεξιά» ανέφερε στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του  Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ o Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος υποστήριξε  ότι  «ο μεγαλύτερος χορηγός της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα υπήρξε και εξακολουθεί να είναι ο κ. Τσίπρας».

Σχετικά με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε: 

«Είναι η πρώτη φορά που οι Έλληνες θα ψηφίσουν μετά από τέσσερα χρόνια. Μέσα από αυτή την ευρωκάλπη θα βγουν και πολιτικά μηνύματα. Στο χέρι τους τελικά είναι από αυτή την ευρωκάλπη να βγουν και συγκεκριμένα πολιτικά συμπεράσματα. Ο μεγάλος νικητής των εκλογών θα είναι η ΝΔ, ο μεγάλος ηττημένος ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας δεν τολμά να κάνει εθνικές εκλογές. Θα χάσει απλά σε δύο δόσεις» .

Τσίπρας: Στόχος η νίκη και όχι το καλό σκορ στις ευρωεκλογές

Για τα όσα υποστήριξε ο επιχειρηματίας και εκδότης Βαγγέλης Μαρινάκης, ο  κ. Μητσοτάκης δήλωσε:  «Ο κ. Μαρινάκης είναι ένα δημόσιο πρόσωπο. Κάνει μια πολύ βαριά καταγγελία. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι δεν έχουμε καμία αντίδραση από την πλευρά της κυβέρνησης, από την πλευρά του κ. Παππά; Αν αυτά είχαν ειπωθεί για μένα θα είχαν προσφύγει ήδη στη Δικαιοσύνη».  Για τις σχέσεις μαζί του πρόσθεσε: «Εγώ έχω τυπικές σχέσεις με τον κ. Μαρινάκη όπως έχω με όλους τους επιχειρηματίες. Δεν έχω καμία κοινωνική, δεν έχω φιλική επαφή. Ούτε τακτικά τον βλέπω. Εγώ δεν έχω σχέσεις με τη διαπλοκή, ούτε έρχομαι να εξαργυρώσω κάποια γραμμάτια την επόμενη ημέρα. Ξέρουμε ότι πίσω από κάθε σκάνδαλο κρύβεται κάποιος Παππάς.Τον καλύπτει ο κ. Τσίπρας ή όχι;»

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε προηγουμένως με την πρόεδρο του ΣτΕ, κατηγόρησε την κυβέρνηση και  για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, η οποία   διαβεβαίωσε ότι με κυβέρνηση της ΝΔ «θα κάνει ανεξάρτητα τη δουλειά της». 

Για την υπόθεση της Novartis, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι υπήρχε σκάνδαλο  αλλά δεν αφορούσε το κάδρο των πολιτικών προσώπων έτσι όπως στήθηκε από τον κ. Τσίπρα».

Σχετικά επίσης με τον θόρυβο για αν ζήτησε την κατάργηση του δώρου των Χριστουγέννων, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε:  «Η Κυβέρνηση επιδίδεται σε μία χυδαία προπαγάνδα fake news. Ποτέ δεν είπα ότι θα κόψω το δώρο των Χριστουγέννων». 

«Κονταροχτυπιούνται» ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για κατάργηση δώρων και επιδομάτων

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών δήλωσε ότι  «στο βασικό επιχείρημα γιατί δώσαμε γλώσσα και ταυτότητα στους γείτονες, ο κ. Τσίπρας δεν έχει απαντήσει ποτέ» και  πρόσθεσε: «Εγώ θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να μετριάσω τις αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας».

Σχετικά με τη δήλωση του Βαγγέλη  Μεϊμαράκη (ότι θα είναι τιμητικό για την Ελλάδα να πάρει νόμπελ ο Έλληνας πρωθυπουργός)  ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε: «Άκουσα τον κ. Μεϊμαράκη. Αυτό που εννοούσε και αντελήφθην είναι ότι τιμητική πρόταση θα μπορούσε να είναι το νόμπελ, θεωρητικά, για κάθε Έλληνα πολιτικό. Αλλά για μια κακή συμφωνία δεν το αντιλαμβάνομαι».

Για την περιοχή των Εξαρχείων, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε: «Πρέπει να ξαναδώσουμε οικονομική ζωή στην περιοχή των Εξαρχείων. Νέα μεγάλη αλλαγή τολμηρή παρέμβαση στο αρχαιολογικό μουσείο, με επέκταση εκθεσιακών του χώρων, μετατροπή του σε νέο πόλο ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top