«Θύελλα» από τη δήλωση Παπακώστα: Τα Εξάρχεια είναι η Μονμάρτη της Αθήνας!

Έκανε λόγο για ιστορική γειτονιά και «κέντρο τέχνης και πολιτισμού»

Κατερίνα Παπακώστα

Σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα, η οποία χαρακτήρισε τα Εξάρχεια ως τη «Μονμάρτη»* της Αθήνας.

«Για εμένα τα Εξάρχεια είναι μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας, είναι κέντρο τέχνης και πολιτισμού, την οποία η δική μου πολιτική οπτική την βλέπει ως Μονμάρτη της πρωτεύουσας -και όχι ως πολύπαθη περιοχή-, η οποία έχει γνωρίσει την εγκατάλειψη της Πολιτείας, εδώ και αρκετές δεκαετίες και γι΄ αυτό χρειάζεται γενναία αυτοκριτική και από την αυτοδιοίκηση και από τους θεσμικούς παράγοντες», είπε η κυρία Παπακώστα, ξεσηκώνοντας θύελλα.

«Ιδανική πραγματικότητα βλέπει η κ. Παπακώστα. Στα Εξάρχεια υπάρχει εμπόριο οπλών, τράφικινγκ, ληστείες» σχολίασε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ.

«Αν τα Εξάρχεια είναι η Μονμάρτη της Αθήνας, τότε η Κατερίνα Παπακώστα είναι η Μαρία Αντουανέτα», είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, τονίζοντας πως οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έχουν οι ίδιοι πει πως «έχουν εντολή να μην περνά η αστυνομία κάτω από τη Ζωοδόχου Πηγής».

«Δεν πέφτει το ξύλο της αρκούδας στη Μονμάρτρη… Προφανώς δεν είναι και Βηρυτός εν καιρώ πολέμου αλλά έχουν ξεφύγει τα πράγματα... Υπάρχουν μαχαιρώματα, υπάρχουν άτομα του κοινού ποινικού δικαίου», δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Ποταμιού Θανάσης Χειμωνάς.

* Η Μονμάρτη είναι μία από τις πιο γραφικές συνοικίες του Παρισιού και από το πιο παλαιά προάστια. Το 19ο και τον 20ό αιώνα ήταν χώρος συγκέντρωσης καλλιτεχνών όπως οι Τουλούζ Λωτρέκ, Βαν Γκογκ, Μοντιγκλιάνι, Πικάσο, κλπ. Οφείλει το όνομά της στο μαρτύριο του Γάλλου επισκόπου Saint Denis, ο οποίος αποκεφαλίστηκε στην κορυφή του λόφου, που βρίσκεται η περιοχή (Μontmartre, δηλαδή το βουνό του μάρτυρα)
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top