Σκληρή επίθεση Μαξίμου σε ΝΔ για τις μίζες υπουργών

Ζητά από τον Μητσοτάκη να αποπέμψει τον βουλευτή Λέσβου

Σκληρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε η κυβέρνηση μετά τις δηλώσεις του Χαράλαμπου Αθανασίου σχετικά με τις μίζες των υπουργών.

Η αιτία ήταν η δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργού στην ΕΡΤ, ο οποίος απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τις μίζες των υπουργών, με αφορμή την υπόθεση Novartis, είπε: «Εγώ πιστεύω ότι η μίζα είναι κατά την άσκηση των καθηκόντων του υπουργού».

Novartis: Πώς θησαύριζε με κόλπα… Αλ Καπόνε σε βάρος των ασφαλισμένων

Μαξίμου: «Να τον αποπέμψει ο κ. Μητσοτάκης»

«Μετά τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου ήταν ακόμη πιο αποκαλυπτικός για το σχεδιασμό ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για την παραγραφή των αδικημάτων του σκανδάλου Novartis», αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Και μέσω γηπέδου ποδοσφαίρου το «πλυντήριο» της Novartis!

«Με περισσό θράσος ο κ. Αθανασίου τόλμησε να ξεστομίσει τη φράση ότι «η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού» και επομένως τυχόν εγκληματικές πράξεις πρώην υπουργών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ έχουν  παραγραφεί και θα παραμείνουν ατιμώρητες. ΝΔ και ΚΙΝΑΛ θέλουν να ξαναέρθουν στην εξουσία για να ξεπλύνουν τυχόν ποινικές ευθύνες υπουργών τους για τη Novartis, καταψηφίζοντας την τροποποίηση που ψήφισε ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Συνταγματική Αναθεώρηση για τον κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης υπουργών», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Εισαγγελείς κατά πολιτικών για Novartis: Κάνετε κατάχρηση εξουσίας

Κλείνοντας, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού διερωτάται αν «ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί ότι η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού; Εάν ναι να το πει ανοιχτά, εάν όχι δεν έχει παρά να αποπέμψει τον κ. Αθανασίου άμεσα».

Σκληρή κόντρα Βενιζέλου με την εφημερίδα Αυγή

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στον Σκάι το βράδυ της Τετάρτης, είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ παραβιάζει το Σύνταγμα μιλώντας για πράξεις «κατά την άσκηση» των καθηκόντων του υπουργού και για πράξεις «επ’ ευκαιρία της άσκησης».

Ρουσόπουλος για Novartis: Επιχειρείται στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μία παρερμηνεία του Συντάγματος και λέει, υπάρχουν κάποιες πράξεις "κατά την άσκηση" των καθηκόντων των Υπουργών και κάποιες άλλες "επ´ ευκαιρία της άσκησης", διότι δεν νοείται κάποιος να παρανομεί στην πραγματικότητα όσο ασκεί τις αρμοδιότητές του. Αυτό το εφαρμόζει στην υπόθεση αυτή, το αντίστροφο σκάνδαλο Novartis που το έχει δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και επιχείρησε να το καταστήσει διάταξη του Συντάγματος στη διαδικασία αναθεώρησης. Στη διαδικασία αναθεώρησης, όμως, αυτή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, συγκέντρωσε μόνο τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, άρα είναι προδιαγεγραμμένη η οριστική της απόρριψη από την επόμενη Βουλή», είπε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόσθεσε: «Άρα, αναδρομικά, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της αναθεώρησης, όλη αυτή η διαδικασία που έχει ακολουθηθεί, της αναπομπής της υπόθεσης, χωρίς ευρήματα, θα έχει καταστεί πανηγυρικώς παράνομη και άκυρη».

Παράλληλα, απάντησε και σε σημερινό πρωτοσέλιδο της Αυγής, η οποία σχολίασε τη συνεντεύξή του, μιλώντας για «κυνική ομολογία Βενιζέλου» ότι Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής μεθοδεύουν την παραγραφή της υπόθεσης μέσω της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος.

Το πρωτοσέλιδο της Αυγής για Ευάγγελο Βενιζέλο

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε οργισμένα στην Αυγή για το πρωτοσέλιδό της

«Η πολλή θλίψη για την κατάρρευση της σκευωρίας Novartis έχει προκαλέσει σύγχυση στον ΣΥΡΙΖΑ, την Αυγή και όλο το γνωστό σύστημα. Μεθοδεύουμε, λένε, παραγραφή μέσω της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος! Γιατί να απασχολεί το ζήτημα της παραγραφής τα θύματα της σκευωρίας τώρα μάλιστα που η υπόθεση τίθεται και τυπικά στο αρχείο;» διερωτάται ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

«Άς μην ανησυχούν λοιπόν. Ζήτημα παραγραφής της σκευωρίας, δηλαδή της έσχατης προδοσίας που έχει διαπραχθεί, δεν τίθεται. Υπάρχει χρονική άνεση για τη διερεύνηση», προσθέτει ο κ. Βενιζέλος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top