Και μέσω γηπέδου ποδοσφαίρου το «πλυντήριο» της Novartis!

Δείτε τις διαδρομές του «μαύρου χρήματος» της φαρμακευτικής εταιρείας

Μέσω διαφημιστικών εταιριών με εικονικά τιμολόγια, ανύπαρκτες διαφημίσεις και πανάκριβα συνέδρια «ξεπλένονταν», σύμφωνα με τους εισαγγελείς διαφθοράς, οι μίζες της NOVARTIS αποκάλυψε  ο Κωνσταντίνος Γεώργιζας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα. 

Novartis: Πώς θησαύριζε με κόλπα… Αλ Καπόνε σε βάρος των ασφαλισμένων

Στο λογιστήριο της Novartis έφταναν συνεχώς τιμολόγια για διαφημίσεις οι οποίες, σύμφωνα με τους εισαγγελείς διαφθοράς ήταν ανύπαρκτες ή υπερκοστολογημένες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε το "πλυντήριο" του μαύρου χρήματος είναι το γήπεδο του Αθλητικού Ομίλου Βριλησσίων

Οι εισαγγελείς εντόπισαν δέκα εικονικές συμβάσεις για τοποθέτηση διαφημιστικής πινακίδας της NOVARTIS στο δημοτικό γήπεδο των Βρηλισσίων. Πληρώθηκαν συνολικά 26.500 ευρώ από τον Ιανουάριο του 2011 ως τον Ιούνιο του 2012 σε συγκεκριμένη διαφημιστική εταιρία.

Η προστατευόμενη μάρτυρας Κελέση καταθέτει ότι η διαφημιστική που ανέλαβε τη δουλειά έβαλε στο γήπεδο μια πινακίδα, μόνο μια φορά, τη φωτογράφισε και έστελνε στη NOVARTIS πάντα την ίδια φωτογραφία. Σατανική σύμπτωση:  Ο ιδιοκτήτης της διαφημιστικής εταιρίας με το αρχικό Β είναι μέλος της διοίκησης της ομάδας των Βριλησσίων! 

«Χαρακτηριστική περίπτωση που θυμάμαι ήταν η τοποθέτηση διαφημιστικής πινακίδας στο ποδοσφαιρικό γήπεδο των Βριλησσίων. Τα χρήματα αυτά προορίζονταν για δωροδοκίες και ειδικά τη συγκεκριμένη περίοδο προορίζονταν για να εξυπηρετήσουν της οικονομικές απαιτήσεις του Λοβέρδου» υποστήριξε η προστατευόμενη μάρτυρας στην κατάθεσή της.  

Όπως επίσης ανέφερε ο ρεπόρτερ του Star Βαγγέλης Γκούμας, σύμφωνα με τις μαρτυρίες δεν τοποθετήθηκαν ποτέ διαφημιστικές πινακίδες της NOVARTIS στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Αθλητικού Ομίλου Βριλησσίων τους συγκεκριμένους μήνες του 2011 και του 2012, αν και είχαν κοπεί τιμολόγια.

«Για να υπάρξει ξέπλυμα πρέπει να υπάρχει βασικό αδίκημα που προέρχεται το χρήμα..  Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι ξεπλύματος εφ’ όσον βρεθεί το ποσό αυτό, με διάφορες εταιρίες και με διάφορες τεχνοτροπίες και τεχνάσματα» δηλώνει στο Star o ποινικολόγος Βασίλης Καπερνάρος.  

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ: ΤΑ "ΞΕΠΛΥΜΕΝΑ" ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΕ ΔΩΡΟΔΟΚΙΕΣ

Οι διαδρομές του "μαύρου χρήματος" της Novartis  

Οι εισαγγελείς βρήκαν παράγοντα της ομάδας των Βριλησσίων και τον ρώτησαν αν θυμάται τις επίμαχες διαφημίσεις. Εκείνος απάντησε ότι «ουδέποτε έχει δει διαφημιστική πινακίδα της NOVARTIS στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του ΑΟ Βριλησσίων».

Το ερώτημα είναι αν ο διαφημιστής επέστρεφε μέρος των χρημάτων που ξέπλενε στον Φρουζή ή όχι. Και αν τα επέστρεφε, ο Φρουζής μετά τί τα έκανε; Τα κρατούσε για τον εαυτό του ή τα έδινε κάπου;

«Σε δυο περιπτώσεις ήμουν παρών όταν ο Β… έφερε το φάκελο με τα χρήματα στο Φρουζή. Σε μια περίπτωση ο Φρουζής άνοιξε το φάκελο και φάνηκαν οι δεσμίδες με χαρτονομίσματα των 50 και των 100 ευρώ. Το διάστημα Ιούλιος-Δεκέμβριος του 2011 ο Β… επέστρεψε τμηματικά στο Φρουζή 90.000 ευρώ» κατέθεσε ο προστατευόμενος μάρτυρας Μάξιμος Σαράφης.  

Σε αυτό το σημείο υπάρχει κενό καθώς κανείς μέχρι τώρα δεν καταθέτει ότι έχει δει τον Φρουζή να δίνει λεφτά σε πολιτικούς, ούτε έχουν εντοπιστεί ύποπτα χρήματα στην κατοχή τους. Ο ιδιοκτήτης της διαφημιστικής εταιρίας  στην αποκλειστική του συνομιλία  στο Star και τον Βαγγέλη Γκούμα ανέφερε ότι περιμένει να κληθεί για να καταθέσει και υποστήριξε  ότι όλες οι συναλλαγές του είναι καθαρές.

Τι δήλωσε στο Star ο διαφημιστής που εμπλέκεται στη Novartis!


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top