Μακεδονικά προϊόντα: Μέσα Μαΐου η επιτροπή για τα εμπορικά σήματα

Ο Ζάεφ δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα υλοποιήσει πλήρως τις Πρέσπες

Στα μέσα Μαΐου θα συνεδριάσει η επιτροπή για τα εμπορικά σήματα της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας με το επίθετο «μακεδονικός», σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο Ζόραν Ζάεφ και ο Αλέξης Τσίπρας συζήτησαν χθες το μείζον θέμα με τα «μακεδονικά» προϊόντα, με τον πρωθυπουργό να μεταφέρει τους προβληματισμούς και τις ενστάσεις των επιχειρηματιών της Βορείου Ελλάδος, με αφορμή και την πρόσφατη έκθεση οίνου στη Γερμανία και τα «μακεδονικά» κρασιά από τα Σκόπια, κάποια εκ των οποίων με σήμα τον Μέγα Αλέξανδρο.

Οργή Τσίπρα για τα «μακεδονικά» κρασιά: Τα Σκόπια παραβιάζουν τις Πρέσπες!

Ο Ζόραν Ζάεφ δεσμεύτηκε δημοσίως στους Έλληνες ότι θα υλοποιήσει πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών, που σημαίνει ότι θα φροντίσει να αναφέρεται σαφώς η χώρα προέλευσης των προϊόντων, που είναι η Βόρεια Μακεδονία.

Tσίπρας προς Ζάεφ: Να βρούμε λύση για εμπορικά σήματα - μακεδονικά προϊόντα

Μάλιστα, δήλωσε βέβαιος πως τα θέματα με τα εμπορικά σήματα θα λυθούν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Η Επιτροπή, όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας, θα είναι διεθνής και θα αποτελείται από ομάδα ειδικών και από εκπροσώπους των δύο χωρών.

Παράλληλα, άφησε αιχμές για την κριτική στη Συμφωνία των Πρεσπών, γύρω από το θέμα των μακεδονικών προϊόντων, λέγοντας πως «κάποιοι στην Ελλάδα ξαφνικά ανακάλυψαν ότι υπάρχουν προβλήματα, τα οποία υπάρχουν εδώ και 30 χρόνια. Αυτά τα προβλήματα δεν τα προκάλεσε η Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά τα λύνει».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top