Σοβαρή καταγγελία Βρούτση: Διαγράφηκαν από τα μητρώα χιλιάδες συνταξιούχοι!

«Για να φανεί ότι το απόθεμα των συντάξεων είναι μικρό»

Μια πολύ σοβαρή καταγγελία έκανε ο πρώην υπουργός Γιάννης Βρούτσης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έσβησε από τα ηλεκτρονικά μητρώα δεκάδες χιλιάδες συντάξεις, για να φαίνεται μικρότερο το απόθεμα των εκκρεμών συντάξεων.

«Έγινε παρέμβαση στο ηλεκτρονικό πρωτόκολλο των συντάξεων. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ αυτό. Με την παρέμβαση αυτή διεγράφησαν δεκάδες χιλιάδες συντάξεις από το πρωτόκολλο», είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Καταλαβαίνω τη βαρύτητα αυτού που σας λέω, ελπίζω να μας βλέπει δικαστικός λειτουργός», πρόσθεσε ο ίδιος, μιλώντας στο Action24.

Τραγελαφικό: Ούτε στον εαυτό τους δεν μπορούν να εκδώσουν σύνταξη στο ΙΚΑ!

«Το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο του υπουργείου Εργασίας καταγράφει όσους πάνε να κάνουν αίτηση. Ξαφνικά, αρκετές φορές και το 2017 και το 2018 από το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο χάθηκαν δεκάδες χιλιάδες συντάξεις. Δηλαδή, έγινε παρέμβαση στους ηλεκτρονικούς κωδικούς των υπαλλήλων και αφαιρέθηκαν συντάξεις, διαγράφηκαν αιτήσεις», σημείωσε ο κ. Βρούτσης.

Όπως εξήγησε, οι συνταξιούχοι αυτοί δε χάνουν τη σύνταξη. «Απλά, αφού έχει αφαιρεθεί από το πρωτόκολλο, θα πρέπει να αναζητηθεί εκ νέου η αίτηση, που είχε κάνει ο συνταξιούχος, και να καταχωρηθεί εκ νέου σε ηλεκτρονικό πρωτόκολλο», είπε ο κ. Βρούτσης, υποστηρίζοντας ότι αυτό έγινε «για να φανεί ότι το απόθεμα των συντάξεων είναι μικρό».

«Τα παραμύθια έχουν και ένα όριο», σχολίασε ο Γιάννης Μπαλάφας, o οποίος βρισκόταν στο πάνελ, μιλώντας για fake news.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top