Παυλόπουλος με Μ. Βαρδινογιάννη - Κ. Κέννεντυ για την επιστροφή των γλυπτών

Υπέρ του δίκαιου αιτήματος της χώρας μας η κόρη του Ρ. Κέννεντυ

Το εθνικό θέμα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα, όπως τοποθετείται  και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας βρίσκει  ισχυρούς συμμάχους σε όλο τον κόσμο.  Υπέρ του δίκαιου αιτήματος της χώρας μας τάχθηκε για ακόμα μια φορά  η Κέρρυ Κέννεντυ.  Ο Προκόπης Παυλόπουλος την  ευχαρίστησε θερμά για τη σταθερή και αμέριστη συμπαράστασή της στο καίριο αυτό ζήτημα. Χαρακτήρισε μάλιστα ως «δίκαιη υπόθεση η οποία, δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά τον ίδιο τον Πολιτισμό μας» την επιστροφή των μαρμάρων. 

Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη: Διάλεξη της K. Kennedy

 «Ο Παρθενώνας είναι,  το λίκνο στην κυριολεξία του κοινού μας Δυτικού Πολιτισμού και μας προκαλεί λύπη θα έλεγα μάλιστα αγανάκτηση,  η εμμονή των υπευθύνων στην Μεγάλη Βρετανία να αποδέχονται την κλοπή του Ελγιν και με τον τρόπο αυτό να παραχαράσσουν, την  ιστορία,  δίχως  σεβασμό στον Πολιτισμό μας και στα σύμβολά του» τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεχόμενος την κ. Κέννεντυ. 

Η Κέρυ  Κέννεντυ κατά την επίσκεψή της στο Προεδρικό Μέγαρο, συνοδευόμενη από την κυρία Βαρδινογιάννη, τάχθηκε υπέρ των θέσεων της Ελλάδας.  Άλλωστε η ακτιβίστρια και μαχήτρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα  είναι γνωστή, όπως όλη η οικογένεια Kέννεντυ, για τα φιλελληνικά της αισθήματα. «Ξέρετε, είναι εύκολο να κατηγορεί κανείς το λόρδο Έλγιν, αλλά ο λόρδος Έλγιν έχει φύγει καιρό τώρα. Τούτο εδώ είναι ένα συνεχές και αέναο έγκλημα, το οποίο διαιωνίζεται από την κυβέρνηση της Βρετανίας. Είναι δύσκολο να συνεχίζει η συγκεκριμένη δημοκρατία να ισχυρίζεται ότι είναι φιλελεύθερη, να συνεχίζει να διαπράττει και να διαιωνίζει ένα τέτοιο έγκλημα εις βάρος της Ελλάδος»  επισήμανε η Πρόεδρος του Κέντρου “Robert Francis Kennedy Human Rights”.  

H Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της ΟΥΝΕΣΚΟ κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη ανέφερε κατά τη συνάντηση: «Αυτό που με συγκίνησε πάνω απ'όλα, όταν έφθασε στην Ελλάδα, μόνη της μου πρότεινε να μιλήσει για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Και, εκτός απ'αυτό, μου είπε: 'Επειδή θα πάω σε μακρινές χώρες, θέλετε να μιλάω παντού για τα Γλυπτά του Παρθενώνα;'  Αυτό άγγιξε την καρδιά μου τόσο βαθιά γιατί πιστεύω ότι είναι ένα όνειρο, όπως και για σας κύριε Πρόεδρε, ζωής».

Η κυρία Βαρδινογιάννη προσέφερε  στον  κύριο Παυλόπουλο  δύο εκδόσεις  με την παρουσίαση  δράσεων του «Ιδρύματος Μαριάννα Βαρδινογιάννη»  για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στις 15 Απριλίου υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, το Ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη θα πραγματοποιήσει,  στο Μουσείο της Ακρόπολης,  διεθνές συνέδριο για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.  

Η κυρία Κέννεντυ, ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας  για την υποδοχή  στο Προεδρικό Μέγαρο και αναφέρθηκε εκτενώς στη συνεργασία και τις δράσεις του Κέντρου Robert  Francis Kennedy με το «Ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top