Καταργείται με τροπολογία το ασυμβίβαστο για την Κουντουρά!

Με δύο κάλπες και σε διαφορετικά εκλογικά τμήματα οι εκλογές τον Μάιο

Έλενα Κουντουρά

Καταργείται το  ασυμβίβαστο των εν ενεργεία βουλευτών που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, με τροπολογία που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών μαζί με άλλες τρεις πρωτολογίες που αφορούν τις τετραπλές εκλογές τον Μάιο.   

Η τροπολογία, εφόσον ψηφισθεί, λύνει το πρόβλημα της κυβέρνησης για την υποψηφιότητα για την ευρωβουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ  των δύο βουλευτών του στηρίζουν την κυβερνητική πλειοψηφία χωρίς να ανήκουν στην κοινοβουλευτική ομάδα του, της υπουργού Τουρισμού Ελένης Κουντουρά και του ανεξάρτητου βουλευτή Σπύρου Δανέλλη.

Με την ισχύουσα νομοθεσία ο υποψήφιος ευρωβουλευτής  πρέπει να παραιτηθεί  από βουλευτής, κάτι που στη συγκεκριμένη περίπτωση  θα σήμαινε την πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα!     

Ο Σαμαράς «έκοψε» την Κουντουρά από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ!  

Στις υπόλοιπές τροπολογίες που κατατίθενται στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται η συμμετοχή στις ευρωεκλογές των Ελλήνων που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά  και ότι κάθε εκλογικό τμήμα θα έχει δύο κάλπες για τις τέσσερις εκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάιο   (ευρωεκλογές, δημοτικές, περιφερειακές, κοινοτικές) - αν δεν προκύψουν και … βουλευτικές εκλογές -  ενώ ο ψηφοφόρος  θα ψηφίζει διαδοχικά σε  δύο τμήματα.

Όπως  υποστηρίζει το υπουργείο Εσωτερικών με τον τρόπο αυτό θωρακίζεται η εκλογική διαδικασία και παρέχονται εγγυήσεις για την απρόσκοπτη και ομαλή διεξαγωγή των εκλογών, χωρίς  την υπέρμετρη επιβάρυνση όλων των παραγόντων της εκλογικής διαδικασίας (δικαστικών αντιπροσώπων, εφορευτικής επιτροπής  κλπ). 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top