Ο Σαμαράς «έκοψε» την Κουντουρά από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ!

Γιατί μια υποψηφιότητα της υπουργού στην Ευρωβουλή… ρίχνει την κυβέρνηση

Mεγάλο ενδιαφέρον και μεγάλο παρασκήνιο υπάρχει γύρω  από την υποψηφιότητα της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επισήμανε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.        

Η Έλενα Κουντουρά είχε δώσει τα χέρια με τον Αλέξη Τσίπρα για την Ευρωβουλή,  πλην όμως ο νόμος που ψηφίσθηκε επί κυβέρνησης Σαμαρά λέει  ότι αν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ειναι βουλευτής πρέπει να παραιτηθεί απο την έδρα του, πριν ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του, δηλαδη σε τρεις - τέσσερις εβδομάδες. 

«Στην περίπτωσή της όμως δεν ειναι τόσο εύκολο, αφού η κ. Κουντουρά ειναι το Νο 151 της κυβέρνησης και αν παραιτηθεί μπαίνει στη Βουλή ο Π. Αβραμόπουλος, ένα στέλεχος των ΑΝΕΛ που είναι στενός φίλος του Πάνου Καμμένου, άρα δεν μπορεί να φύγει» τόνισε η επικεφαλής του πολιτικού και οικονομικού ρεπορτάζ του Star.  

Όπως πρόσθεσε, υπήρξαν εισηγήσεις να αλλάξει ο νόμος, προς χάριν της κ. Κουντουρά,  για να είναι και βουλευτής και υποψήφια. Μετά όμως διαπίστωσαν ότι το Ευρωκοινοβούλιο θα συγκροτηθεί τον Ιούλιο, οπότε η κ. Κουντουρά  αν εκλεγεί και πάλι θα πρέπει να φύγει, οπότε  η κυβέρνηση δε φτάνει μέχρι τον Οκτώβρη. 

H Κάτια Μακρή ανέφερε τέλος για το ζήτημα: 

«Ο  γρίφος δεν εχει ακόμη λυθεί και όλο αυτό το παρασκήνιο δείχνει δυο πράγματα:

1.   Υπήρχε συμφωνία Μαξίμου - Κουντουρά

2.   Ο πρωθυπουργος εχει ανοικτό τον Μάιο για εκλογές,  αλλά σκέφτεται και  ότι μπορεί να τραβήξει η κυβέρνηση μέχρι τον Οκτώβριο». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top