Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία

Σοκαρισμένος ο Πρωθυπουργός από τις «πράξεις τρόμου στα τεμένη»

μητσοτακης

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε το μακελειό σε τέμενος της Νέας Ζηλανδίας, που είχε ως αποτέλεσμα να πεθάνουν τουλάχιστον 49 άνθρωποι.

Τον αποτροπιασμό του Έλληνα Προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου για την ειδεχθή πράξη τυφλής βίας και θρησκευτικού μίσους σε βάρος αθώων πολιτών, καθώς και τα ειλικρινή συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών μετέφερε προς την γενική κυβερνήτη της χώρας και το λαό της Νέας Ζηλανδίας η πρεσβευτής της Ελλάδας στην Καμπέρα, ύστερα από εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Την αλληλέγγυή του προς το λαό της Νέας Ζηλανδίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά το μακελειό στα δύο τεμένη της Νέας Ζηλανδίας, με ανάρτησή του, στο λογαριασμό του στο Twitter για ευρωπαϊκά-διεθνή θέματα, υπογραμμίζοντας συγχρόνως το καθήκον να υποστηριχθεί η ανεκτικότητα και η θρησκευτική ελευθερία.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε «βαθιά σοκαρισμένος από τις πράξεις τρόμου στα τεμένη της Νέας Ζηλανδίας. Είμαστε αλληλέγγυοι με το λαό της Νέας Ζηλανδίας», τονίζει και προσθέτει: «Είναι καθήκον μας να υποστηρίζουμε την ανεκτικότητα και τη θρησκευτική ελευθερία, και να εκφράζουμε τις φωνές μας ενάντια στον ακροδεξιό εξτρεμισμό και το ρατσιστικό μίσος».

 

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θράκη όπου βρέθηκε αναφέρθηκε στην τρομοκρατική επίθεση, εκφράζοντας την οδύνη του για το περιστατικό.

«Ας ξεκινήσει το πάρτι»: Η στιγμή που ο μακελάρης ανοίγει πυρ στο τέμενος

«Θα ήθελα να εκφράσω την οδύνη μου για το τραγικό περιστατικό το οποίο έγινε στην άλλη άκρη του κόσμου, τη Νέα Ζηλανδία. Και το λέω εδώ στη Θράκη, γιατί θέλω να τονίσω  ότι η Θράκη είναι ένα παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων», τονίζοντας ότι «όλοι οι Έλληνες πολίτες, ασχέτως θρησκευτικών πεποιθήσεων, να αισθάνονται πραγματικά ότι έχουν ίσες ευκαιρίες και ίσες δυνατότητες στην ευημερία, προσωπική και οικογενειακή».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην επίθεση και μέσω του λογαριασμού του στο Twitter:

«Θέλω να εκφράσω την οδύνη μου για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη #ΝεαΖηλανδια. Βρίσκομαι σήμερα στη Θράκη, μια περιοχή που η συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων είναι υποδειγματική. Η μισαλλοδοξία, ο φανατισμός, ο ρατσισμός δεν χωρούν σε σύγχρονες κοινωνίες».

 

 

Καταδίκασε την επίθεση το Υπουργείο Εξωτερικών

«Εκφράζουμε αποτροπιασμό για την τρομοκρατική επίθεση στο τέμενος στο Christchurch Νέας Ζηλανδίας & την απόλυτη καταδίκη μας για την ειδεχθή πράξη βίας & μισαλλοδοξίας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι δίπλα στο λαό & την κυβέρνηση της χώρας. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top