Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι: Τα πλοία της Γαλάζιας Πατρίδας έφτασαν στο Ιόνιο!

Αλλά χαμηλοί τόνοι από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας

Χαμηλούς τόνους κράτησε ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας για τη "Γαλάζια Πατρίδα" παρά τα προκλητικά δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού τύπου που παρουσιάζουν τα τουρκικά πλοία να έχουν φτάσει μέχρι το…  Ιόνιο.

Την ίδια ώρα, ο Προκόπης Παυλόπουλος από το Μαυροβούνιο κατακεραύνωνε τους Ευρωπαίους που καταπατούν τη συμφωνία για το προσφυγικό.

"Ντρέπομαι για λογαριασμό συγκεκριμένων εταίρων μας που παραβιάζουν αρχές σχετικά με τον άνθρωπο και αποτελούν όνειδος για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό" τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.    

«Κεραυνοί» Παυλόπουλου για το προσφυγικό

"ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ": ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η "ΓΕΝΙ ΣΑΦΑΚ", ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ Ο ΑΚΑΡ

Την ίδια ώρα, προκαλεί η φιλοκυβερνητική εφημερίδα της Τουρκίας Γενί Σαφάκ η οποία παρουσιάζει χάρτη σύμφωνα με τον οποίο οι Τούρκοι μπήκαν στο Ιόνιο κατά τη διάρκεια της "Γαλάζιας Πατρίδας".

Τις ισορροπίες κρατά ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ τονίζοντας όμως ότι η Άγκυρα έδειξε την ισχύ της στις τρεις θάλασσες.

"Την άσκηση αλλά και τις εργασίες που είχαμε κάνει τις γνωστοποιήσαμε στους έλληνες ομόλογους μας και κινηθήκαμε μέσα σε αυτό το πλαίσιο. Δεν τίθεται θέμα να έχουμε στόχο κάποια χωρά ή κάποια ομάδα ή κάποιον άνθρωπο" δήλωσε ο Ακάρ. 

HURRIYET DAILY:  "AKAΡ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ"

"Με τον Ακάρ και τον Αποστολάκη τα Υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών κράτησαν τα πράγματα υπό έλεγχο" γράφει η αγγλόφωνη έκδοση της Χουριέτ επιβεβαιώνοντας την καλή συνεργασία των δύο υπουργών.  

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ  

Εν τω μεταξύ, ο Ευάγγελος Αποστολάκης από την Αλεξάνδρεια έστειλε μήνυμα στην ομογένεια της Αιγύπτου. « Θεωρώ ότι είναι εξαιρετική η τύχη, που υπάρχει αυτή η ομογένεια των Ελλήνων και των Κυπρίων, στην Αίγυπτο, καθόσον έτσι έχουμε μια πολύ καλή και αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ των κοινωνιών των δύο κρατών, ειδικότερα τα τελευταία χρόνια που οι σχέσεις είναι εξαιρετικές. Είμαστε κοντά σας. Προσπαθούμε όσο γίνεται να εξομαλύνουμε τις συνθήκες και τις δυσκολίες που πιθανώς να υπάρχουν για τη διαμονή σας εδώ. Θεωρούμε ότι το μέλλον διαφαίνεται πολύ καλύτερο, από ότι συμβαίνει μέχρι σήμερα, και ότι υπάρχουν οι προοπτικές για καλύτερες ημέρες για την ομογένεια» τόνισε ο υπουργός Άμυνας  στη συνάντηση με την Ελληνική Κοινότητα Αλεξάνδρειας.  


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top