Νέα τουρκική πρόκληση μέσα στην ελληνική Βουλή!

Οι Τούρκοι βουλευτές ειρωνεύθηκαν την Ελλάδα

Μπορεί ο τουρκικός Στόλος να επιστρέφει στη βάση του, ολοκληρώνοντας την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα», ωστόσο η Άγκυρα δεν παύει να μας προκαλεί, είτε φορώντας… στολή είτε όχι.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω  τους Έλληνες φίλους για την φιλοξενία που μας έχουν προσφέρει. Ένα ειλικρινές ερώτημα:  Η Ελλάδα βλέπει τον εαυτό της ως δυτική χώρα;» διερωτήθηκε με ειρωνικό ύφος ο Τούρκος βουλευτής Οσμάν Ασκίν Μπακ. 

Πρόκληση για την Κύπρο στην ελληνική Βουλή από… Τούρκο βουλευτή

Η ειρωνική ερώτηση του Τούρκου βουλευτή μέσα στην ελληνική Βουλή, στο πλαίσιο της διακοινοβουλευτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, ήρθε δύο μέρες μετά τη δήλωση του Αχμέτ Γιλντίζ, περί μονομερών εξορύξεων στην Κύπρο που μπορεί να έχουν συνέπειες. Τότε είχε προκαλέσει θύελλα και η απάντηση του βουλευτή Χρήστου Καραγιαννίδη, ο οποίος πρότεινε στους Τούρκους συμβιβασμό αλα Πρέσπες. Σήμερα όμως πήγε πιο ...διαβασμένος.

«Εγώ καταλαβαίνω ότι η Ελλάδα είναι δυτική χώρα όταν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στον Τούρκο συνάδελφό του.  

Η ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΤΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Τη σκυτάλη των προκλήσεων πήρε και ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, υποστηρίζοντας ότι η Κύπρος εκπαιδεύει τρομοκράτες του PKK. 
«Οι οργανώσεις και οι σύλλογοι του PKK, μέσω της Ευρώπης, στέλνουν χρήματα στην Κύπρο και εκπαιδεύουν εκεί νέους που έχουν σχέσεις με το PKK» υποστήριξε  ο Σουλεϊμάν  Σοϊλού. 

Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΒΛΕΠΕΙ ΡΩΣΙΚΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 

Την ίδια στιγμή, αίσθηση προκάλεσε στο κοινοβούλιο η παρέμβαση βρετανού βουλευτή που είδε … ρωσικό δάκτυλο στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες. 

«Έχει ακουστεί ότι η Ρωσία έχει παρεισφρήσει σε μυστικές υπηρεσίες και η στάση της είναι μια ελλοχεύουσα πρόκληση. Πέρυσι δεν ήταν που αναβλήθηκε η επίσκεψη στη χώρα σας του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών;»  αναρωτήθηκε ο Λόρδος Jopling.  

Ο Βρετανός βουλευτής μάλιστα εγκάλεσε την Αθήνα για το ότι δεν ακολουθεί τους σκληρούς ευρωπαϊκούς περιορισμούς απέναντι στην Μόσχα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top