Πρόκληση για την Κύπρο στην ελληνική Βουλή από… Τούρκο βουλευτή

Απειλητικός εμφανίσθηκε σχετικά με τα κοιτάσματα

Προκλητικός και με απειλές κατά της Κύπρου σε σχέση με τα κοιτάσματα στην ΑΟΖ εμφανίσθηκε  ο Τούρκος βουλευτής Αχμέτ Γιλντίζ στην…  ελληνική Βουλή, συμμετέχοντας στις εργασίες της κοινοβουλευτικής συνέλευση του ΝΑΤΟ, οι  οποίες διεξάγονται στην αίθουσα της Γερουσίας. 

Μεταξύ άλλων ο Γιλντίζ, ο οποίος ανήκει στο κόμμα που Ερντογάν, απείλησε την Κύπρο ότι θα έχει συνέπειες η «μονομερής εξόρυξη υδρογονανθράκων»  από την Κυπριακή Δημοκρατία. 

 «Στην Κύπρο υπάρχουν δύο μέρη. Αν υπάρχει ανάγκη για υδρογονάνθρακες θα γίνει μετά την επίλυση ή με κοινή συμφωνία των δύο πλευρών για να μοιράζονται τις άδειες. Είναι λοιπόν μια ευκαιρία για την περιοχή. Αν οι Ελληνοκύπριοι το θέλουν η πόρτα είναι ανοικτή. Όταν όμως οι εξορύξεις σε μια περιοχή που ανήκει σε δύο περιοχές γίνονται μονομερώς αυτό δεν είναι αποδεκτό και έχει συνέπειες. Ελπίζω και οι δύο πλευρές να εργαστούν για να υπάρξει συνεργασία»

«Η Τουρκία έχει μεγαλύτερη ακτογραμμή προς το Αιγαίο. Είναι μια διαμάχη και προϋποθέτει διαπραγματεύσεις που μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει κατορθωτές γιατί η ελληνική πλευρά εμμένει στις μονομερείς ενέργειες και ερμηνείες» ανέφερε επίσης ο  έτερος Τούρκος βουλευτής που συμμετείχε στην κοινοβουλευτική συνέλευση Οσμάν Ασκίν Μπακ. 

Εντύπωση προκάλεσε πάντως ότι  οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καραγιαννίδης και Δουζίνας, οι οποίοι συμμετείχαν στη συνεδρίαση δεν… αντέδρασαν ουσιαστικά  και επικαλέστηκαν τη  συμφωνία των Πρεσπών, η οποία υποστήριξαν ότι  θα πρέπει να είναι μοντέλο για την επίλυση και των ελληνοτουρκικών διαφορών.  

«Πρέπει να λύσουμε τα μεταξύ μας προβλήματα με έναν έντιμο συμβιβασμό όπως κάναμε και με τη Βόρεια Μακεδονία» ανέφεραν οι κυβερνητικοί βουλευτές, οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ του διαλόγου Ελλάδας – Τουρκίας». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top