Ο Ζάεφ καταδίκασε τα φυλλάδια στην Ελλάδα για «αυτονομία της Μακεδονίας»

Αποκλειστικό Star: Bροχή οι καταγγελίες για διακινητές των φυλλαδίων

H κυβέρνηση  Ζάεφ καταδίκασε κατηγορηματικά  τα φυλλάδια για απόσχιση της Μακεδονίας που  κυκλοφόρησαν  στη Βόρεια Ελλάδα και αποκάλυψε χθες το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με το  αποκλειστικό ρεπορτάζ του Πέτρου Μποτσαράκου.

Αποκλειστικό: Φυλλάδια σε Σέρρες - Φλώρινα για «αυτονομία της Μακεδονίας»!

Τα φυλλάδια μοιράστηκαν από ακραίους κύκλους στη Φλώρινα και στις Σέρρες και μιλούν για αυτονομία, δηλαδή απόσχιση της ελληνικής Μακεδονίας,  θορύβησαν τον Ζάεφ.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας ενημερώθηκε στην Αυστρία όπου βρισκόταν για συνάντηση με τον καγκελάριο Κουρτς  και αμέσως έδωσε εντολή για απόλυτη  καταδίκη του αλυτρωτισμού. Ο εκπρόσωπός του Μίλε Μποζνιακόφκσι δήλωσε αποκλειστικά στο Star:   «Η κυβέρνησή μας καταδικάζει με τον πιο ισχυρό  τρόπο όλες τις  πράξεις αλυτρωτισμού που αντιτίθενται στις αρχές της συμφωνίας των Πρεσπών».

«ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»: ΒΡΟΧΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ

Τα φυλλάδια εμφανίστηκαν πρώτα στις εξώπορτες σπιτιών,  στη Μελίτη και το Ξινό Νερό της Φλώρινας και προχθές μια ομάδα αγνώστων τα διένειμε στις Σέρρες.

ΦΟΒΟΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΤΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ

«Οι άνθρωποι ήθελαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους γιατί υπάρχει φόβος» δήλωσε στο Star για τις καταγγελίες που έκαναν οι  κάτοικοι των χωριών για τα φυλλάδια τα οποία υπογράφει η αριστερή πτέρυγα του VMRO, ο Mιχάλης Χρυσανθόπουλος,  σλαβολόγος και πρόεδρος της Π.Ε. Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδας – Αυστραλίας.  

Το VMRO αναγκάστηκε στις Βρυξέλλες από το Eυρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να δεχθεί το  όνομα Βόρεια Μακεδονία, ενώ ο  Ζόραν Ζάεφ το χρησιμοποιεί  πια  σε όλες τις επαφές του.

«Ευχαρίστησα  προσωπικά τον καγκελάριο Κούρτς για όλα όσα κάνει για τα Βαλκάνια και τη χώρα μας,  τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» δήλωσε από τη Βιέννη ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας.   

Αλλά ο Νίκος Κοτζιάς στους Δελφούς  την είπε σκέτο…  Μακεδονία! 

«Μακεδονία» αποκάλεσε τη... Βόρεια Μακεδονία ο Κοτζιάς!

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι θα σεβαστεί τη συμφωνία αλλά θα προσπαθήσει να τη βελτιώσει. «Δεν μου αρέσει. Είναι μια επικυρωμένη διεθνής συμφωνία και θα τη σεβαστώ. Θα υπερασπιστώ τα συμφέροντα των ελληνικών εταιριών και  στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ  το είπα καθαρά ότι η Ελλάδα διατηρεί όλα τα δικαιώματά της, συμπεριλαμβανομένου και του βέτο» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.    

Μητσοτάκης: Με τη ΝΔ η Ελλάδα θα γίνει success story στην Ευρώπη

Στους Δελφούς  βρίσκεται και ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νικολά Ντιμιτρόφ.   Ο Γιώργος Κατρούγκαλος θα του παραθέσει δείπνο και αύριο θα έχουν κατ΄ιδίαν συνάντηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top