Μοσκοβισί: Όπως στο... ποδόσφαιρο η ανατροπή της Ελλάδας στο πλεόνασμα!

Κριτική από τη ΝΔ για τη στάση του - Ζαρούλια: «Είσαι ανεπιθύμητος!»

Μοσκοβισί -Τσακαλώτος στη Βουλή


Θετικά σχόλια για το μεγάλο πλεόνασμα  έκανε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας στη Βουλή , στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου με θέμα ημερήσιας διάταξης «Η Ελλάδα του σήμερα, μέσα στην Ευρώπη του αύριο». 

TET-A-TET Τσίπρα-Μοσχοβισί στο Μέγαρο Μαξίμου

Μάλιστα,  ο  Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρησιμοποίησε  τον ισπανικό…  ποδοσφαιρικό όρο «ρεμοντάδα» («μεγάλη ανατροπή») για να περιγράψει την επίτευξη υπερπλεονάσματος!  «Να συγχαρώ  την κυβέρνηση και τους Έλληνες πολίτες για τις προσπάθειες που έχετε κάνει» τόνισε, αλλά πρόσθεσε ότι η προσπάθεια δεν  εχει ολοκληρωθεί. 

Ο Μοσκοβισί εκτίμησε ότι τα πράγματα στην Ελλάδα δεν είναι ανησυχητικά, αλλά παρά ταύτα παρατηρούνται κάποιες ανισότητες όπως  η ανεργία και τα κόκκινα δάνεια. «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις» πρόσθεσε ο ίδιος σχετικά με τα ζητήματα που α[οτελούν ακόμη «αγκάθι» στις σχέσεις Ελλάδας – εταίρων.   

Για τη συμφωνία με τις τράπεζες για την προστασία της πρώτης κατοικίας ο Ευρωπαίος Επίτροπος  ανέφερε ο στόχος είναι να υπάρξει θετική εξέλιξη εως τις 11 Μαρτίου και πως το εμπόδιο δεν είναι ανυπέρβλητο. «Πρέπει να δούμε  τα κριτήρια και να δούμε ότι είναι αυτοί που χρειάζονται πραγματικά βοήθεια και κανείς άλλος. Πιστεύω ότι μέχρι τις 11 Μαρτίου θα έχουμε βρει λύση» τόνισε. 

Ο κ. Μοσκοβισί  προέτρεψε να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις σημειώνοντας πως «η Ελλάδα προχωράει σε αυτό τον δρόμο που δεν είναι ιδιαίτερα κομψός αλλά είναι ο δρόμος της δημοσιονομικής κανονικότητας». 

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΝΔ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ     

Διακριτική κριτική άσκησε από πλευράς ΝΔ ο  Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος,  αφού παρουσίασε μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα (πρωταθλητές στην αύξηση φόρων, κόκκινα δάνεια, κτλ),  επισήμανε πως αυτή η εικόνα δεν θα πρέπει να ικανοποιεί όποιον πραγματικά νοιάζεται για την Ελλάδα. 

Πολύ πιο επιθετική η κριτική της Χρυσής Αυγής από πλευράς  Ζαρούλια, η οποία  τον κατηγόρησε ως συνένοχο στο σχέδιο καταστροφής της Ελλάδας και του είπε τόσο στα ελληνικά όσο και στα γαλλικά ότι είναι ανεπιθύμητος στη  χώρα μας! 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ ΣΕ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ – ΖΑΡΟΥΛΙΑ  

Στη δευτερολογία του ο Επίτροπος της ΕΕ ανέφερε για τα πρωτογενή πλεονάσματα ότι ο ίδιος  υποστηρίζει πως οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται,  αλλά παραδέχθηκε ότι δεν είναι ρεαλιστικά (τα πλεονάσματα που έχουν τεθεί ως στόχοι) και κατόπιν συμφωνίας κάποια στιγμή θα πρέπει να μειωθούν. Μάλιστα άφησε αιχμές λέγοντας πως τα πλεονάσματα αυτά  δεν τα επέβαλε η Κομισιόν, «άλλοι τα επέβαλαν και έγιναν δεκτά». 

Απάντησε όμως και στην κριτική που του ασκήθηκε, λέγοντας απευθυνόμενος στη Ζαρούλια «ήρθα εδώ σαν  φίλος», ενώ σχετικά με την αναφορά Χατζηδάκη σχολίασε: «Σαν Eπίτροπος είμαι υποχρεωμένος να είμαι αντικειμενικές και να σέβομαι τους κανόνες» 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top