TET-A-TET Τσίπρα-Μοσχοβισί στο Μέγαρο Μαξίμου

Χαστούκι από την Κομισιόν για τις καθυστερήσεις

Στην Αθήνα για δεύτερη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Κοινοτικός επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, μετά την αρνητική έκθεση της Κομισιόν συναντήθηκε το πρωί με τον Αλέξη Τσίπρα. Η Κυβέρνηση τρέχει και δεν φτάνει για να καλύψει όσα υποσχέθηκε .

Η Ελλάδα δεν είναι σε πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας κι αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν  οδηγίες τις οποίες πρέπει να ακολουθήσουμε, αλλά συμβουλές. 

Ο Κοινοτικός επίτροπος  εμφανώς αμήχανος τόνισε τα πολλά θετικά σημεία της ελληνικής οικονομίας και ότι δεν υπάρχει μέν μνημόνιο, αλλά σημείωσε με νόημα ότι οι αγορές θα την κρίνουν πλέον

 «Ελπίζω και αναμένω να υπάρξει θετική απόφαση στο Eurogroup της 11ης Μαρτίου, η οποία να οδηγήσει στην εκταμίευση του 1 δισ ευρώ, το οποίο από μόνο του είναι σημαντικό αλλά κυρίως θα αποτελέσει ένα μήνυμα προς τις αγορές και γνωρίζω πόσο σημαντικό είναι αυτό για εσάς» είπε χαρακτηριστικά ο Πιέρ Μοσχοβισί.

Χαστούκι από την Κομισιόν για τις καθυστερήσεις 

Η έκθεση της Κομισιόν είχε κίτρινες κάρτες και αστερίσκους, για τις 120 δόσεις, για την πρώτη κατοικία, αν και επετεύχθη συμφωνία κυβέρνησης τραπεζών, για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, για τα ληξιπρόθεσμα του Δημοσίου προς ιδιώτες.

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης πάντως εμφανίστηκε σίγουρος οτι θα γίνει πράξη για τις οφειλές στα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Οι 120 δόσεις θα το τηρήσουμε, το έχουμε πεί, το έχουμε εξαγγείλει, δουλεύουμε προς τη κατεύθυνση αυτή, υπάρχουν λεπτομέρειες που πρέπει να επιλύσουμε για να προχωρήσουμε στην εφαρμογή, θα το κάνουμε.

Η Κυβέρνηση περιμένει με αγωνία την 11η Μαρτίου για να δει αν θα εκταμιευθούν τα 970 εκατ. ευρώ της δόσης που θα πάνε κατευθείαν για την πληρωμή του χρέους.

Δείτε όλο το μεσημβρινό δελτίο του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top