Εθελοντική συνεισφορά των εφοπλιστών: 75 εκατ. ευρώ ετησίως στο Δημόσιο

Τσίπρας: Οι εφοπλιστές έχουν συναίσθηση της συλλογικής ευθύνης

Αλέξης Τσίπρας εφοπλιστές

Με συνεισφορά 75 εκατομμύρια ετησίως στα δημόσια ταμεία,  κατ’ ελάχιστο, θα  συμβάλλουν εθελοντικά οι εφοπλιστές στη βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, σύμφωνα με το νέο Συνυποσχετικό που υπέγραψαν με το Ελληνικό Δημόσιο, κατά τη συνάντηση που είχε μαζί τους ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου. 

(H υπογραφή του Συνυποσχετικού από τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα)  

Η εθελοντική συνεισφορά των Ελλήνων εφοπλιστών είναι αορίστου διάρκειας και η συμμετοχή των Ελλήνων εφοπλιστών στην οικειοθελή προσφορά θα φτάσει το 95%-96%.

«Είναι μια προσπάθεια που κάναμε μαζί με την κυβέρνηση να μείνουμε οικειοθελώς στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για να βοηθηθεί η εθνική οικονομία. Είναι κάτι που είχαμε συμφωνήσει και στην τελευταία τετραετία, οι δύο προηγούμενες συμφωνίες που είχαμε υπογράψει με την κυβέρνηση έληξαν και τώρα υπογράψαμε τη νέα που έχει αόριστη διάρκεια» δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης. 

Όπως επίσης αναφέρει h ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, «πλέον καθίσταται μόνιμη η καταβολή ποσού που αντιστοιχεί στο 10% των εισαγόμενων μερισμάτων των μελών της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών». Σημειώνεται ότι «με βάση το ύψος των δηλωθέντων μερισμάτων των τελευταίων ετών, το ποσό που θα εισρέει στα δημόσια ταμεία θα είναι κατ΄ ελάχιστο 75 εκατομμύρια ευρώ ετησίως» και υπογραμμίζεται ότι «η υπογραφή του Συνυποσχετικού, ήταν αποτέλεσμα πολύμηνης διαπραγμάτευσης, με την κυβέρνηση να επιδιώκει τη μέγιστη δυνατή ωφέλεια για το δημόσιο συμφέρον».

 

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε κατά τη συνάντηση ότι «το 10% είναι μια σημαντική συμφωνία, στην οποία καταλήξαμε» και  σηματοδοτεί ότι «όλοι αντιλαμβάνονται την αίσθηση της συλλογικής ευθύνης απέναντι στην προσπάθεια μας να βγούμε από την κρίση». «Το γεγονός ότι αντιλαμβάνεστε την ανάγκη να στηριχθεί η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, την ενίσχυση συνεπώς της δημοσιονομικής μας ικανότητας, σηματοδοτεί την εθνική ευθύνη που συμμερίζεστε να βγούμε από την κρίση», υπογράμμισε. 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, στην οποία συμμετείχαν και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης, και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών να συμβάλλουν με επενδύσεις στην ενίσχυση των αναπτυξιακών της ελληνικής οικονομίας, «η οποία μετά από χρόνια κρίσης βρίσκεται σε φάση δυναμικής ανάκαμψης».

Όπως επισήμανε επίσης ο πρωθυπουργός ότι «από κει και πέρα όλοι επίσης πρέπει να αντιληφθούμε ότι έξοδος από την κρίση σημαίνει και μεγαλύτερες ευκαιρίες στο επιχειρείν για όλους, άρα μεγαλύτερες δυνατότητες». 

Αλαλούμ με τις 120 δόσεις: Οι Βρυξέλλες τις βάζουν στον "πάγο"!


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top