Ο Πολάκης ζητά με επιστολή να μετάσχει στο ΔΣ της Τράπεζας της Ελλάδας!

Κατέθεσε στον εισαγγελέα ο Στουρνάρας για την ηχογράφηση της συνομιλίας

Στο επόμενο βήμα, μετά τη δημοσιοποίηση της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Γιάννη Στουρνάρα για το θέμα του δανείου του από την Attica Bank, προχώρησε ο Παύλος Πολάκης, κάνοντας κάτι πρωτοφανές: ζητά να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ)!

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας απέστειλε επιστολή στον επικεφαλής της ΤτΕ, με την οποία επισημαίνει ότι καλώς έλεγξε το δάνειό του, αλλά καλώντας τον ίδιο και το Διοικητικό Συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας να ελέγξει και άλλα δάνεια, όπως δάνεια πολιτικών, κομμάτων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ).

Κατηγορώντας, μάλιστα, για μεροληπτική στάση την Τράπεζα της Ελλάδας, ο Παύλος Πολάκης δηλώνει ότι θέλει να είναι παρών στη συνεδρίαση για να ενημερώσει την κεντρική τράπεζα ποια είναι αυτά τα δάνεια, που -κατά τον ίδιο- δεν πληρούν τους κανονισμούς και τις προϋποθέσεις.

Όπως δηλώνει, η τράπεζα πρέπει ελέγξει τα δάνεια, στα οποία αναφέρεται ο ίδιος, για να «μη δημιουργείται η εντύπωση ότι λειτουργεί με όρους μεροληψίας, που θα μπορούσαν να θέσουν σε αμφισβήτηση την εκ μέρους της τήρησης της αρχής της πολιτικής ουδετερότητας».

Κατέθεσε στον εισαγγελέα ο Στουρνάρας – Άδωνις: Γιατί δεν αίρεται η ασυλία του;

Μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα με τη δημοσιοποίηση της τηλεφωνικής συνομιλίας του Παύλου Πολάκη με τον Γιάννη Στουρνάρα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ευάγγελος Ιωαννίδης, διέταξε αυτεπάγγελτα έρευνα, για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη με την ηχογράφηση και εν συνεχεία δημοσιοποίηση τη συνομιλίας τους.

Τι κατέθεσε ο Στουρνάρας για την καταγραφή της συνομιλίας του με Πολάκη

Ο Γιάννης Στουρνάρας, την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, κατέθεσε στον εισαγγελέα Χαράλαμπο Μαρκαντωνάκη, που χειρίζεται την έρευνα, υπό άκρα μυστικότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής της ΤτΕ «καίει» τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, αναφέροντας –μεταξύ άλλων- πως ο Παύλος Πολάκης τον ενημέρωσε ότι τον ηχογραφεί, ενώ ο ίδιος δεν έδωσε σε καμία περίπτωση συναίνεση.

Εξάλλου, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης αναρωτήθηκε –μιλώντας στην ΕΡΤ- για ποιον λόγο δε γίνεται η συζήτηση στη Βουλή για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Παύλου Πολάκη για την άσκηση δίωξης στον υπουργό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top