Τι κατέθεσε ο Στουρνάρας για την καταγραφή της συνομιλίας του με Πολάκη

Δήλωσε βέβαιος ότι τον κατέγραφε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας

Πολάκης Στουρνάρας

Επί δύο ώρες κατέθετε ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας  στον εισαγγελέα στο πλαίσιο της διερεύνησης των καταγγελιών για καταγραφή της συνομιλίας του με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, για την υπόθεση του καταναλωτικού δανείου του από την Τράπεζα Αττικής, ύστερα από σχετικά δημοσιεύματα και τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για τη διαρροή του περιεχομένου της συνομιλίας.    

Ο Πολάκης μαγνητοφώνησε διάλογό του με Στουρνάρα και τον δημοσιοποίησε

Σκληρή απάντηση Στουρνάρα: Ζητά παρέμβαση Τσίπρα και Δικαιοσύνης για Πολάκη

Δικαστική έρευνα για το αν κατέγραψε ο Πολάκης τον Στουρνάρα!

Σύμφωνα με πληροφορίες,  ο κ. Στουρνάρας δήλωσε βέβαιος ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατέγραψε τη συνομιλία τους. 

Φέρεται να κατέθεσε ότι:

Ο ίδιος ο κ. Πολάκης του είπε ότι τον καταγράφει. Ο ίδιος επίσης, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, είπε ότι αυτός έδωσε τη συνομιλία τους σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα μπορούσε από μνήμης να γίνει η μεταφορά της συνομιλίας με τέτοια πιστότητα.

Επίσης υποστήριξε ότι ο Π. Πολάκης ανακάλεσε ότι προέβη  σε καταγραφή μόνο όταν έγινε γνωστό ότι η παράνομη καταγραφή είναι αξιόποινη πράξη. Φέρεται να ισχυρίστηκε ακόμα ότι αν ο αναπληρωτής υπουργός δεν ήθελε να τον καταγράψει θα μπορούσε να τον καλέσει στο τριψήφιο νούμερο - στο οποίο δεν υπάρχει δυνατότητα καταγραφής - και όχι σε συμβατικό τηλέφωνο.

Ο κ. Στουρνάρας είπε επίσης στον εισαγγελέα ότι η καταγραφή της συνομιλίας δεν έγινε με δική του συναίνεση. 

Ο εισαγγελικός λειτουργός θα μελετήσει τα στοιχεία προκειμένου να καθορίσει τις περαιτέρω ενέργειές του: Αν δηλαδή και σε ποιο στάδιο θα αποστείλει τη δικογραφια στη Βουλή ή όχι.

Του Κωνσταντίνου Γεώργιζα  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top