Σπυράκη: Χυδαία η αναφορά Μεγαλοοικονόμου στους ομοφυλόφιλους

Πώς σχολίασε την αναφορά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ σε… αγγούρια

Μαρία Σπυράκη

Δριμεία κριτική άσκησε η Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη στη Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, για την αναφορά της σε… αγγούρια σε σχέση με τους ομοφυλόφιλους, σε πάνελ εκπομπής στην οποία εμφανίσθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή,  κρατώντας ζαρζαβατικά!     

Συγκεκριμένα,  η Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ χαρακτήρισε «προσβλητικό και λυπηρό» τον τρόπο με τον οποίο αναφέρθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου στους ομοφυλόφιλους. «Κατανοούμε τη στάση του κ. Τσίπρα να μένει στην καρέκλα με την στήριξη των προθύμων» τόνισε η κ. Σπυράκη και  πρόσθεσε ότι «ο χυδαίος ο τρόπος με τον οποίο εκφράστηκε η κ. Μεγαλοοικονόμου δείχνει ότι η ετερόκλητη συμμαχία που στηρίζει την κυβέρνηση δεν σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια». Ανέφερε επίσης ότι δεν υπήρξε ούτε ένα νεύμα αποδοκιμασίας από την πλευρά της κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι σε τηλεοπτική εμφάνισή της στο OPEN η κ. Μεγαλοοικονόμου ανέφερε απευθυνόμενη στον βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμο Γιακουμάτο, στον οποίο έκανε δώρο τα… ζαρζαβατικά που είχε φέρει μαζί της, ότι «είστε γοητευτικός και φλερτάρετε γυναίκες και είπατε ότι δεν είμαι ομοφυλόφιλος οπότε δεν μπορούσα να σας βάλω αγγούρια»!  

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 

Όσον αφορά το ενδεχόμενο αύξησης της ποσόστωσης των γυναικών στις εθνικές εκλογές  η κ. Σπυράκη ανάφερε ότι η ΝΔ θα τη στηρίξει και υπογράμμισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έχει ήδη αυξήσει τη συμμετοχή των γυναικών στις τάξεις της και εμπράκτως ενθαρρύνει τη μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες».

Η εκπρόσωπος της ΝΔ χαρακτήρισε  όμως «πρωτοφανές και απαράδεκτο η κυβέρνηση να μην έχει ακόμη και σήμερα αποσαφηνίσει το τοπίο των εκλογών που έρχονται» και απηύθυνε στην κυβέρνηση ερωτήματα για τους κανόνες διεξαγωγής τόσο των ευρωεκλογών όσο και των αυτοδιοικητικών εκλογών.  

Συγκεκριμένα η κ. Σπυράκη έθεσε τέσσερα ερωτήματα προς την κυβέρνηση:

- Ισχύει ή όχι ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να αλλάξει τον τρόπο διεξαγωγής των ευρωεκλογών και αυτές να γίνουν με λίστα και όχι με σταυρό προτίμησης;

- Ισχύει ή όχι ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να αλλάξει και πάλι τις ημερομηνίες διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών και ο πρώτος γύρος να διεξαχθεί στις 19 Μαΐου και όχι μαζί με τις ευρωεκλογές.

- Ποιος θα είναι τελικά ο υποχρεωτικός αριθμός των υποψηφίων περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων κάθε συνδυασμού; Είναι αδιανόητο ακόμη και σήμερα να μην έχει ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση ακόμη και το μέγιστο αριθμό υποψηφίων ανά συνδυασμό με συνέπεια να μην το γνωρίζουν αυτό ακόμη και οι ενδιαφερόμενοι;

- Σκέφτεται όντως η κυβέρνηση να αυξήσει την υποχρεωτική ποσόστωση των γυναικών τόσο στις εθνικές όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές;

«Τα ερωτήματα αυτά οφείλει σήμερα κιόλας να τα απαντήσει ξεκάθαρα το υπουργείο των Εσωτερικών και είναι στοιχειώδης δημοκρατική υποχρέωση της κυβέρνησης οι πολίτες και τα κόμματα να γνωρίζουν επακριβώς τους κανόνες διεξαγωγής των εκλογών. Πόσο μάλλον όταν απομένουν ακριβώς 90 μέρες -δηλαδή μόλις 3 μήνες- μέχρι τη διεξαγωγή τους» κατέληξε στη σχετική αναφορά της η Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top