Ψήφισμα ΕΕ κατά Μαδούρο: Ποιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πήγε για... γκαζόζα

Καταψήφισαν Κούλογλου και Κούνεβα - Τι έγραψε στο twitter o Zούλας

Ευρωβουλή

Καταψήφισαν το ψήφισμα του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά του Μαδούρο στη Βενεζουέλα το οποίο αναγνώρισε ως προσωρινό πρόεδρο της χώρας τον Γκουαϊδό, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κούλογλου και Κ. Κούνεβα. ‘Ένας  ακόμη ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δ. Παπαδημούλης, απείχε από την ψηφφορία.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνωρίζει ως προσωρινό πρόεδρο τον Γκουαϊδό

Το ψήφισμα εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία , (439 υπέρ 104 κατά και  88 αποχές, ύστερα από κοινή πρόταση Λαϊκού Κόμματος, Σοσιαλιστών και Φιλελεύθερων).

Από τους Έλληνες ευρωβουλευτές υπέρ της αναγνώρισης του Χουάν Γκουαϊδό ως «προσωρινού προέδρου» της Βενεζουέλας ψήφισαν ο Νότης Μαριάς από την πολιτική ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών, ο Κώστας Χρυσόγονος από  την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά, ο  Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Γιώργος Κύρτσος και η Μαρία Σπυράκη από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Γιώργος Γραμματικάκης και ο Μιλτιάδης Κύρκος από του Ευρωπαίους Σοσιαλιστές.

Κατά της αναγνώρισης του Χουάν Γκουαϊδό ψήφισαν οι: Στέλιος Κούλογλου, Κωνσταντίνα Κούνεβα από την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά, ο  Κωνσταντίνος Παπαδάκης (ΚΚΕ) μη εγγεγραμμένος, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος (ΚΚΕ) μη εγγεγραμμένος σε ομάδα, ενώ απείχαν οι κ. Γιώργος Επιτήδιος (Χρυσή Αυγή) μη εγγεγραμμένος σε ομάδα, Λάμπρος Φουντούλης (Χρυσή Αυγή) μη εγγεγραμμένος.

Τέλος, ο Ελευθέριος Συναδινός Ευρωβουλευτής και Επικεφαλής της Πατριωτικής Ριζοσπαστικής Ένωσης, δήλωσε "παρών" 

Αναφερόμενος ειρωνικά στην απουσία του κ. Παπαδημούλη από την ψηφοφορία, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνος Ζούλας, έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter: 

“H Ευρωβουλή αναγνώρισε τον Χουάν Γκουαϊδό ως νόμιμο Πρόεδρο της Βενεζουέλας. 439 ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ, 88 παρών και 104 κατά. Τι έκαναν οι τρεις του ΣΥΡΙΖΑ; Στέλιος Κούλογλου και Κωνσταντίνα Κούνεβα  ψήφισαν «κατά»! Ενώ ο σύντροφος Δημήτρης Παπδημούλης δεν εντοπίστηκε στην αίθουσα -ίσως πήγε για γκαζόζα». 



 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top