Αποκάλυψη Star: Η επιστολή του ΝΑΤΟ στη Βόρεια Μακεδονία

Το 2020 θα γίνει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ η γειτονική χώρα

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ενεργοποιήσει  ο Ζόραν Ζάεφ την  νέα ονομασία, Βόρεια Μακεδονία. Το Star αποκαλύπτει σήμερα την επιστολή του ΝΑΤΟ στην γειτονική χώρα όπου υιοθετείται η νέα ονομασία.

Στην επιστολή πρόσκλησης προς τη γειτονική χώρα, το ΝΑΤΟ καθιστά σαφές ότι η ένταξή  της θα γίνει με τη νέα ονομασία.

«Το γράμμα σας αναφέρει ότι η κυβέρνησή σας επιθυμεί να δεχθεί πρόσκληση εισδοχής στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο, με το νέο συνταγματικό όνομα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 1(3) της Συμφωνίας των Πρεσπών»,  δηλαδή το όνομα Βόρεια Μακεδονία. 

Βόρεια Μακεδονία(;): Τα επόμενα βήματα για ένταξη σε ΝΑΤΟ - ΕΕ

Το ΝΑΤΟ θα καλέσει τα κράτη μέλη να την  υπογράψουν και η υπουργός Άμυνας Λουντμίλα Σεκέρισνκα στις 13 -14 Φεβρουαρίου θα είναι ο πρώτος πολιτικός της γειτονικής χώρας που θα λάβει μέρος σε σύνοδο υπουργών της συμμαχίας.

Θα χρειαστεί όμως ένας ολόκληρος χρόνος για να αποκτήσει δικαίωμα ψήφου και να γίνει πλήρες μέλος.

ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΤΟ 2020 ΠΛΗΡΕΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

«Η Βόρεια Μακεδονία θα συμμετέχει μαζί μας στο τραπέζι με όλους τους συμμάχους…ως την Άνοιξη του 2020  θα την καλωσορίσουμε σαν πλήρες μέλος της συμμαχίας»  δήλωσε η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Τάνια Χάρτμαν. 

Ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποιεί πια σε όλες τις ομιλίες του το νέο όνομα της γείτονος.  «Η Συμφωνία των Πρεσπών σηματοδοτεί μια μεγάλη τομή που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία» ανέφερε σήμερα.   

Τις επόμενες δυο εβδομάδες  θα πρέπει και ο  Ζάεφ να πρέπει να ενεργοποιήσει τις συνταγματικες αλλαγες και να αποκαλεί πια τη χώρα του Βόρεια Μακεδονία κι όχι σκέτο «Μακεδονία», όπως κάνει μέχρι σήμερα.

«Περισσότερη τόλμη και θάρρος χρειάζεται όχι για να πείς το “ναι”, αλλά το «όχι».Ο κ. Τσίπρας είπε το «ναι» εκεί που όλοι οι άλλοι έλεγαν “όχι”» σχολίασε ο πρώην υπουργός  Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος.  

Στην Αθήνα  δεν λείπουν οι αντιδράσεις, όπως οι αποδοκιμασίες  κατά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Χαράς Καφαντάρη.

Περιστέρι: Αποδοκίμασαν την Καφαντάρη για τη Μακεδονία    

Στο Κιλκίς έριξαν τρικάκια που έγραφαν: «Προδότης εσύ, προδότες τα παιδιά σου, προδότες και τα παιδιά των παιδιών σου», εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρου Παραστατίδη.

Όμως ο  γιός του, Στέφανος Παραστατίδης, είναι μέλος του κινήματος Αλλαγής και ξέσπασε  με μια ανάρτηση του: «Πέραν της άθλιας στοχοποίησης, χρησιμοποίησαν ως επιχείρημα και την οικογενειακή ευθύνη, δηλαδή μία φασιστική μέθοδο που νομοθέτησε ο Χίτλερ τη ναζιστική περίοδο».  

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Καταλήψεις για τη Μακεδονία γίνονται σε  12 σχολεία στη Μαγνησία,  τρία στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές όπως στο Ωραιόκαστρο, στη  Χαλκίδα, στις Σέρρες και στη Δράμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top