Βόρεια Μακεδονία(;): Τα επόμενα βήματα για ένταξη σε ΝΑΤΟ - ΕΕ

Πότε θα γίνει η ψηφοφορία για το ΝΑΤΟ στη Βουλή των Ελλήνων

Ως το τέλος της εβδομάδας θα υπογράψουν το πρωτόκολλο  τα  29 μέλη του ΝΑΤΟ,  την επόμενη εβδομάδα θα  έχει γίνει η ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή και  τότε θα  ενεργοποιηθεί το νέο Σύνταγμα της FYROM και το όνομα Βόρεια Μακεδονία. Γι' αυτό  άλλωστε κι  ο Ζάεφ  εξακολουθεί έως τώρα να  χρησιμοποιεί το όνομα σκέτο  “Μακεδονία” . 

Μπαίνει στο ΝΑΤΟ η… Βόρεια Μακεδονία!

ΝΔ: Βγάζουν τον κατώτατο μισθό για να ξεφύγουν από τις Πρέσπες

Όταν αλλάξει ο Ζόραν Ζάεφ  το όνομα της χώρας του  τότε η Ελλάδα θα στείλει ρηματική διακοίνωση ότι εγκρίνει την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Η Νέα Δημοκρατία δηλώνει ότι θα καταψηφίσει το πρωτόκολλο   του ΝΑΤΟ και  θα διατηρήσει το δικαίωμα του βέτο στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Η  «ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΣΤΗΝ ΕΕ

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2019  θα υπάρξει ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων αλλά θα χρειαστούν ως 5 χρόνια και έγκριση 35 κεφαλαίων.

«ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ» ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Οι αντιδράσεις πάντως συνεχίζονται. Στην Τούμπα  οι φίλαθλοι τραγούδησαν το Μακεδονία ξακουστή που έπαιξε στα μεγάφωνα ενώ  εξω από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης  συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες διαδηλωτές. Στην προσπάθεια τους να σπάσουν τα μπλόκα,  τα ΜΑΤ απάντησαν με χημικά.

ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗ

Οι διαδηλωτές αποδοκίμασαν την Κατερίνα Νοτοπούλου και τον Σωκράτη Φάμελλο.   Για τα επεισόδια έγινε μια σύλληψη και μια προσαγωγή. «Αλήτες προδότες πολιτικοί, η Μακεδονία είναι ελληνική».

Στην Κατερίνη,  οι 10 από τους 18 συλληφθέντες  για τα επεισόδια στο σπίτι της βουλευτού Μπέτυς Σκούφα πήραν αναβολή, καθώς δεν εμφανίστηκαν οι μάρτυρες αστυνομικοί. Μαθητές  που είχαν συγκεντρωθεί με ελληνικές σημαίες φώναζαν συνθήματά έξω από το δικαστήριο.

Ποδοσφαιριστές του Αθλητικού  ομίλου Μεσοτόπου στη Λέσβο ύψωσαν πανό που έγγραφε «Ο Αλέξανδρος μιλούσε Ελληνικά..»,  ενώ στις κερκίδες  υπήρχε  σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top