Γκουαϊδό προς Τσίπρα: Ελάτε να δείτε πώς ζούμε στη Βενεζουέλα

Ζητά από την Ελλάδα να συνταχθεί με την υπόλοιπη ΕΕ κατά του Μαδούρο

Γκουαϊδό

Να επισκεφθεί τη Βενεζουέλα για να δει τι πραγματικά συμβαίνει καλεί τον Έλληνα πρωθυπουργό  Αλέξη Τσίπρα ο αυτοανακηρυχθείς νέος πρόεδρος της χώρας Χουάν Γκουαϊδό σε συνέντευξή του στον Σκάι.  

Ο Γκουαϊδό ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να συνταχθεί με τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας «ανησυχητική» τη  στάση της.

«Δε θα ήθελα να αναμειχθώ με περισσότερες λεπτομέρειες στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας ή στα εθνικά της συμφέροντα. Αλλά καλώ τον Έλληνα πρωθυπουργό και οποιοδήποτε μέλος του κόμματος του, να έρθει στη Βενεζουέλα όσο πιο σύντομα γίνεται… Αύριο, μεθαύριο αν θέλει. Και να πάμε μαζί σε νοσοκομεία, σε φαρμακεία, ή σε σχολεία της Βενεζουέλας. Ή να μείνει μια εβδομάδα για να ζήσει με τον κατώτατο μισθό της Βενεζουέλας, και να δούμε τι γνώμη θα έχει για το καθεστώς του Μαδούρο»  τόνισε ο Γκουαϊδό.

«Είναι ανησυχητική η στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Χωρίς αμφιβολία, περιμένω η ελληνική κυβέρνηση να συνταχθεί με τις φωνές όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να στηρίξει την διαδικασία αποκατάστασης της Δημοκρατίας για να δοθεί τέλος στην πείνα και να καταφέρουμε να προχωρήσουμε μπροστά» αναφέρει επίσης  ο   αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος της Βενεζουέλας. 

Ο ίδιος επισημαίνει ότι αντιθέτως η Ευρωπαϊκή Ένωση «με τη δήλωση που έκανε και τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει σε εκείνους που εμπλέκονται σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διαφθορά, ασκείται πίεση ώστε να αποκατασταθεί η Δημοκρατία στη Βενεζουέλα»/  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top