Σήμερα στη Βουλή η μεγάλη μάχη για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής η ψηφοφορία

Βουλή Ψηφοφορία

Η μάχη των μαχών για την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα δοθεί σήμερα στο ελληνικό κοινοβούλιο με χιλιάδες κόσμου να έχουν δώσει ραντεβού έξω από αυτό για να δηλώσουν με τον πιο εμφατικό τρόπο την αντίθεσή του σε αυτήν. 

Φρούριο η Αθήνα λόγω του συλλαλητηρίου - Κλείνουν οι δρόμοι από νωρίς

Μετά από την απόφαση της ΝΔ να μην καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης, όπως ακουγόταν έντονα την Τετάρτη, η συνεδρίαση στην Ολομέλεια θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί στην Ολομέλεια. Η ψηφοφορία αναμένεται να ολοκληρωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, καθώς έχουν δηλώσει πως θέλουν να μιλήσουν 200 από τους 300 βουλευτές. 

Οριστικό: Δεν καταθέτει πρόταση μομφής η ΝΔ!

Αν η ΝΔ κατέθετε τελικά την πρόταση μομφής η συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών θα διακοπτόταν και η ψηφοφορία θα μεταφερόταν την επόμενη εβδομάδα. 

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε, με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να κρατά το χαρτί της πρότασης μομφής για άλλα νομοσχέδια. 

Η σημερινή ψηφοφορία θα θυμίζει κατά πολύ εποχές… μνημονίου, όπου οι συνεδριάσεις κρατούσαν μέχρι το πρωί και η ένταση χτυπούσε… κόκκινο. 

Αφού ο σκόπελος της πρότασης μομφής δεν είναι πλέον μπροστά τους, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στον μαγικό αριθμό «151», που αντιστοιχεί στις θετικές ψήφους που φιλοδοξεί η κυβέρνηση να πάρει η Συμφωνία των Πρεσπών. 

Τις 145 ψήφους τις έχει δεδομένες και πλέον μένει να δούμε τι προτίθενται να κάνουν οι βουλευτές των άλλων κομμάτων (Κουντουρά, Παπακώστα, Δανέλλης), οι οποίοι έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. 

Από αυτούς, θεωρείται σχεδόν σίγουρη η θετική ψήφος του κ. Παπαχριστόπουλου και του κ. Δανέλλη. Η Έλενα Κουντουρά δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά της, αν και θεωρείται πολύ πιθανόν να υπερψήφίσει, ενώ η Κ. Παπακώστα σύμφωνα με πληροφορίες αναμένει την παρέμβαση του Κ. Καραμανλή για να δει πώς θα κινηθεί. 

Σίγουρα θεωρούνται τα «ναι» του Σταύρου Θεοδωράκη και του Γιώργου Μαυρωτά, με τον τελευταίο να το επιβεβαιώνει και στην τοποθέτησή του στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Επίσης τη συμφωνία αναμένεται να υπερψηφίσει και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος της ΔΗΜΑΡ, απόφαση που πήρε η εκτελεστική επιτροπή του κόμματος και έφερε διαγραφές στο ΚΙΝΑΛ. 

Στη ΝΔ πάλι αναμένεται οι βουλευτές να εξαπολύσουν σφοδρή επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και όσων βουλευτών υπερψηφίσουν τη συμφωνία, κρατώντας υψηλούς τόνους μέσα στη Βουλή.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top