Συμφωνία των Πρεσπών: Χαμόγελα στα Σκόπια - Μήνυση στην Αθήνα

Την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή η Συμφωνία

Την επόμενη εβδομάδα θα έρθει στη  Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών,  καθώς η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να μην ψηφιστεί με τη διαδικασία του επείγοντος. Κόντρα έχει ξεσπάσει για την σύνθεση των επιτροπών της Βουλής ενώ πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για το συλλαλητήριο της Κυριακής.

Με ικανοποίηση και με την προσδοκία της επικύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών υποδέχθηκαν στα Σκόπια την παροχή εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση

«Ο Τσίπρας κέρδισε την εμπιστοσύνη της Βουλής» αναφέρει το Makfax ενώ η Slobodna Evropa  υπογραμμίζει: Ο πρωθυπουργός της Ελλάδα, Αλέξης Τσίπρας χθες πήρε την εμπιστοσύνη στο Κοινοβούλιο Η άμεση πρόκληση τωρα για τον πρωθυπουργό  είναι να περάσει από το κοινοβούλιο την συμφωνία των Πρεσπών.

ΝΟΜΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΓΔΜ:  ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ   Η ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ

Είχε προηγηθεί η αποκάλυψη του πρωθυπουργού ότι τα Σκόπια έστειλαν ρηματική διακοίνωση με την οποία  αποδέχονται ότι η συμφωνία καθορίζει μόνο την υπηκοότητα και όχι την εθνότητα.

Αυτή είναι η ρηματική διακοίνωση της πΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Είναι κατανοητό οτι ο όρος ιθαγένεια... αναφέρεται αποκλειστικά στην υπηκοότητα και δεν καθορίζει ούτε προδικάζει την εθνότητα».
Για τη Μακεδονική γλώσσα αναφέρει κατηγορηματικά ότι «ανήκει στην ομάδα των Νότιων Σλαβικών Γλωσσών».

Η  αντιπολίτευση ωστόσο εστιάζει στην αναφορά στον μακεδονικό λαό που περιέχουν οι συνταγματικές αλλαγές. Η συμφωνία των Πρεσπών πριν την ψήφιση στην Ολομέλεια θα περάσει από την 

ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, όπου θα έρθει προς συζήτηση αρχικά η Συμφωνία, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σήμερα 27 βουλευτές και η αντιπολίτευση 28.

Αλλάζουν τη σύνθεση της Επιτροπής Εξωτερικών για να περάσουν οι Πρέσπες

«Δεν έχετε στο κόμμα σας 151 άρα δεν μπορείτε νε έχετε πλειοψηφία στις επιτροπές της Βουλής» τόνισε μιλώντας στο Open o πρώην υπουργός Επικρατείας της ΝΔ Θεόδωρος Ρουσόπουλος, με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη να απαντά:  «Θα το λύσουμε τεχνικά».  «Δεν είναι τεχνικό θέμα αλλά είναι θεσμικό» σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Ρουσόπουλος.  

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ: ΜΗΝΥΣΗ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ – ΚΟΤΖΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ

Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις κατέθεσαν στον Αρειο Πάγο μηνυτήρια αναφορά κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Κοτζιά και προανήγγειλαν πορεία διαμαρτυρίας από τις Πρέσπες τη Δευτέρα.

Τα αδικήματα της δωροληψίας πολιτικών, παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες αποδίδει η Παμμακεδονική Συνομοσπονία στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε σήμερα στον Άρειο Πάγο κατά πάντως υπευθύνου. 

Στη μήνυση επισημαίνεται η αναφορά του τέως υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στο υπουργικό συμβούλιο (20.10.2018) ότι ο Τζώρτζ Σόρος χρηματοδότησε με 50 εκατ. ευρώ την Ελληνική Κυβέρνηση με σκοπό της εξαγορά πολιτικών προσώπων στην χώρα μας και τα Σκόπια. 

Παράλληλα, γίνεται αναφορά σε τηλεοπτικές εμφανίζεις του τέως υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά  (Κρήτη TV και OPEN TV), ενώ επισημαίνεται ότι στο twitter  ο Πάνος Καμμένος κάνει λόγο για “μπόνους”  μαύρου χρήματος  των δύο εκατ. ευρώ.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top