Αλλάζουν τη σύνθεση της Επιτροπής Εξωτερικών για να περάσουν οι Πρέσπες

Βούτσης: «Νομοθετεί η Ολομέλεια της Βουλής, ο νοών νοείτο»

Σε αλλαγή της σύνθεσης της Επιτροπής Εξωτερικών, όπου μετά το διαζύγιο με τους ΑΝΕΛ, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πλέον την πλειοψηφία για περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, προχωρά ο Νίκος Βούτσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας χθες λίγο πριν ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης, είπε με νόημα πως «όλα όσα έχουν σχέση με τις Επιτροπές και την λειτουργία της Βουλής θα γίνουν απολύτως κατά το Σύνταγμα και κατά τον νόμο και κατά τους Κανονισμούς. Αυτό είναι αυτονόητο».

Ραγδαίες εξελίξεις με Συμφωνία των Πρεσπών: «Κόλλησε» στους 149 ο Τσίπρας;

«Όπως, επίσης, αυτονόητο είναι ότι νομοθετεί η Ολομέλεια της Βουλής. Ο νοών νοείτω», πρόσθεσε, απαντώντας εμμέσως στις προειδοποιήσεις της Νέας Δημοκρατίας για να μην προβεί σε πρωτοφανές «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», αλλάζοντας τη σύνθεση των Επιτρόπων.

Υπενθυμίζεται πως στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, η οποία αποτελείται από 55 βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει 27 βουλευτές, καθώς η ΚΟ έχει 145 βουλευτές.

Ανατροπή στη Συμφωνία των Πρεσπών: Δεν περνάει από την Επιτροπή Εξωτερικών

Αν ο υπολογισμός γίνει βάσει των 151 ψήφων της ψήφου εμπιστοσύνης, τότε θα έχει 28 βουλευτές και άρα μπορεί να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και να τη φέρει στην Ολομέλεια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top