«Όχι» σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από σύσσωμη την αντιπολίτευση

Κριτική στον κ. Τσίπρα αλλά και στη ΝΔ από τη Γεννηματά

Βουλή

Κριτική στην κυβέρνηση έκαναν οι επικεφαλής και των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης,  μετά και  τη  ΝΔ, κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, καθιστώντας σαφές ότι θα είναι αρνητική η στάση τους.   

Τρομερή ένταση στη Βουλή:Καυγάς Τσίπρα-Μητσοτάκη για τον υπουργό Αποστολάκη

Γεννηματά: Είστε κυβέρνηση μειοψηφίας – Όχι, δε σας εμπιστευόμαστε  

«Για μας είστε κυβέρνηση μειοψηφίας. Όχι, δεν σας εμπιστευόμαστε» τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στη συζήτηση επί της πρότασης του πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, επικρίνοντας τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση ότι επιδιώκει να πείσει τον λαό ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ είναι τα δύο κόμματα στο Κοινοβούλιο και εξαπολύοντας δριμεία επίθεση προσωπικά στον κ. Τσίπρα. 

«Δεν υπάρχει όριο στη γελοιοποίηση. Έπρεπε να είχατε προκηρύξει εκλογές. Αυτές δίνουν και κλείνουν τα στόματα περί συναλλαγών. Δεν το κάνετε γιατί φοβάστε τον λαό» ανέφερε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε ότι «η δεδηλωμένη προκύπτει από τη βούληση του λαού κι όχι από μεταγραφές βουλευτών», ενώ άσκησε κριτική και στη ΝΔ.  

Κουτσούμπας: Η ψήφος εμπιστοσύνης είναι η κατάληξη των παζαριών 

«Η σημερινή συζήτηση στη Βουλή όπου η κυβέρνηση αναζητά ψήφο εμπιστοσύνης είναι η κατάληξη των παζαριών των προηγούμενων ημερών ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους, πιο συγκεκριμένα των παζαριών ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο» τόνισε  ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. ‘Όπως επίσης ανέφερε, ι η όλη εξέλιξη βολεύει τον κ. Τσίπρα να διασώσει την κυβέρνησή του με τις ψήφους των βουλευτών των ΑΝΕΛ και τον κ. Καμμένο να διατηρήσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα και ταυτόχρονα να εμφανίζεται ότι αντιστέκεται σε μια πολιτική στην υλοποίηση της οποίας πρωτοστάτησε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ο ΓΓ του ΚΚΚΕ τόνισε ότι ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της αυριανής ψηφοφορίας και του ποιοι θα είναι οι νέοι πιθανοί συνοδοιπόροι του κ. Τσίπρα, «το κρίσιμο ζήτημα είναι ο λαός να καταψηφίσει αυτή την κυβέρνηση, που θα συνεχίσει την ίδια βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική με τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και μέσα από τους καθημερινούς του αγώνες και στις βουλευτικές, δημοτικές, περιφερειακές εκλογές και ευρωεκλογές».

Θεοδωράκης: Δεν είμαστε πρόθυμοι   

Στη στάση του Σπύρου Δανέλλη, ο οποίος διαγράφηκε από το κόμμα, έδωσε έμφαση ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος επισήμανε  ότι «δεν έκανε έγκλημα, είναι χειρότερο. Είναι λάθος γιατί το έγκλημα γίνεται από ένστικτο, απερισκεψία ή πάθος, ενώ στο λάθος υπάρχει σκέψη, μελέτη και υπολογισμός». 

Διεγράφη από το Ποτάμι ο Δανέλλης για τη στήριξη σε Τσίπρα

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι το Ποτάμι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης γιατί η κυβέρνηση απέτυχε σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα για τη χώρα. Ανέφερε ακόμη ότι «ο πρωθυπουργός ήθελε να το παίζει σε διπλό ταμπλό και να έχει κυβέρνηση για όλα τα γούστα. «Δεν είμαστε πρόθυμοι. Η χώρα έχει ανάγκη από μια μεγάλη αλλαγή» κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

Λεβέντης: 10 ημέρες πριν έλεγαν ότι θα γίνουν κυβέρνηση μειοψηφίας  

«Επί δέκα μέρες, πριν αποφασιστεί η λήψη νέας εμπιστοσύνης στη Βουλή, κυκλοφορούσαν υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και έλεγαν ότι μπορεί να γίνει κυβέρνηση ανοχής ή μειοψηφίας και το Σύνταγμα το επιτρέπει» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, στη συζήτηση επί της πρότασης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και συμπλήρωσε: «Για φανταστείτε η Ελλάδα να έχει πρωθυπουργό με 120 βουλευτές. Παράνοια».

Ο κ, Λεβέντης είχε έντονη φραστική αντιπαράθεση με την πρώην βουλευτή του κόμματός   του και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου. 

Απίστευτος καβγάς στη Βουλή - Μεγαλοοικονόμου προς Λεβέντη: Αχ, το’ χασα!
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top