Βέβαιος για το διαζύγιο με τους ΑΝΕΛ ο Τσίπρας

Γιατί δε θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης – Επιταχύνονται οι εκλογές

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στην πολιτική ζωή, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να είναι βέβαιος πλέον ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δε μπορεί να συνεχιστεί, όπως επισήμανε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.          

Στα τρία οι ΑΝΕΛ για τη συμφωνία των Πρεσπών και τη συγκυβέρνηση

Ραγδαίες εξελίξεις μετά τους τριγμούς στις σχέσεις Τσίπρα - Καμμένου

Η συνάντηση Τσίπρα - Παπαχριστόπουλου που άνοιξε «τον ασκό του Αιόλου»

Ο Πάνος Καμμένος είναι δεδομένο πλέον ότι  θα φύγει απο την κυβέρνηση και έχει δύο επιλογές: 

1.Να αποσύρει απλώς τους υπουργούς του («μικρό το κακό για τον ΣΥΡΙΖΑ» όπως σχολίασε η Κ. Μακρή
2. Να αποσύρει την εμπιστοσύνη του απο την κυβέρνηση (το οποίο είναι σαφώς «μεγαλύτερο κακό»).  

Αν αποσύρει την εμπιστοσύνη ο κ. Καμμένος, ο πρωθυπουργος με τη σειρά του έχει δύο διεξόδους: 

1. Να αναζητήσει νέα πλειοψηφία,  δηλαδή να ψάξει άλλους στη θέση του κ. Καμμένου. Όπως ανέφερε η επικεφαλής του πολιτικού και οι οικονομικού ρεπορτάζ του Star «το κάνει ήδη και στο παρασκήνιο βολιδοσκοπεί βουλευτές».  Ένα πιθανό σενάριο είναι κυβερνητική πλειοψηφία από τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  + τους βουλευτές Παπακώστα, Παπαχριστόπουλος, Κουντουρά,  Ζουράρις, Δανέλλης , ενώ φέρεται να βολιδοσκοπεί τους Θεοχαρόπουλο  (ΚΙΝΑΛ) και Σαρίδη (Ένωση Κεντρώων). 

2. Αν δεν τους βρει, δε θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Θα αφήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει πρόταση δυσπιστίας, ξέροντας ότι δε θα περάσει. Η ΝΔ χρειάζεται 151 και δεν τους εχει, ενώ στην πρόταση μομφής  που κατέθεσε τον Ιούνιο συγκέντρωσε 127.

Πρόσθεσε η Κ. Μακρή: 

«Άρα ο κ. Τσίπρας θα παραμείνει  πρωθυπουργός είτε με άλλη πλειοψηφία ή με κυβέρνηση μειοψηφίας. 145 εχει ήδη- και όσοι άλλοι “πιστοί” προσέλθουν. Συνταγματικά αυτό είναι θεμιτό. Πολιτικά είναι βεβαίως πολύ προβληματικό και δε μπορεί να διαρκέσει και πολύ. Οι εκλογές άρα επιταχύνονται» .
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top