Στα τρία οι ΑΝΕΛ για τη συμφωνία των Πρεσπών και τη συγκυβέρνηση

Αυτοί είναι οι νέοι συσχετισμοί – Ποιοι διαφωνούν με τον Καμμένο

Στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε εκτάκτως έριξαν το γάντι στον Πάνο Καμμένο  εκτιμώντας ότι είτε αποχωρήσει είτε όχι η κυβέρνηση θα έχει πλειοψηφία, ενώ προκάλεσαν την Νέα Δημοκρατία να κάνει πρόταση δυσπιστίας.

Ραγδαίες εξελίξεις μετά τους τριγμούς στις σχέσεις Τσίπρα - Καμμένου

Εκλογές ζήτησε και με ανακοίνωσή της η ΝΔ ενώ η Μαρία  Σπυράκη δήλωσε στον Alpha TV:  «Δύο επιλογές έχει ο κ. Τσίπρας. Ή να  πάει στη βουλή και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης -  και αν τα καταφέρει να την πάρει - ή να προκηρύξει εκλογές.

ΠΡΟΣ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ΛΟΓΩ ΠΡΕΣΠΩΝ

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει επικοινωνήσει τα τελευταία 24ωρα με τον Πάνο Καμμένο. Περιμένει τι θα βγει από την έκτακτη συνεδρίαση των Ανεξάρτητων Ελλήνων την Τετάρτη,   στέλνοντας μήνυμα σε όλους τους βουλευτές να δείξουν υπευθυνότητα και να υπερψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών που σύμφωνα με πληροφορίες θα έρθει στη Βουλή στα τέλη Ιανουαρίου.

Ο Πάνος Καμμένος όμως  έχει «απασφαλίσει».  Μιλά για ανένδοτο και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι στήνει αποστασία στους ΑΝΕΛ. 
Στη γραμμή του προέδρου των ΑΝΕΛ παραμένουν  από τους βουλευτές μόνο ο Κώστας Κατσίκης, η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και ο Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος όμως έχει χαράξει διακριτή περπατησιά.

«Αν αποσύρουμε την εμπιστοσύνη θα πέσει η κυβέρνηση και δεν μπορεί να φέρει τις Πρέσπες» δηλώνει ο κ. Κατσίκης. 

ΑΝΕΛ:  ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΒΟΥΛΕΥΡΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΜΕ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Στο αντάρτικο έχει βγει ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος που συναντήθηκε την παραμονή της πρωτοχρονιάς με τον Αλέξη Τσίπρα.  Και διαμηνύει τώρα ότι θα δώσει και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Η συνάντηση Τσίπρα - Παπαχριστόπουλου που άνοιξε «τον ασκό του Αιόλου»

Υπέρ της συμφωνίας είναι και η Έλενα Κουντουρά, παρότι δεν έχει κάνει δημόσια δήλωση ενώ ο Κώστας Ζουράρις  έχει δηλώσει ότι δεν πρέπει να πέσει η κυβέρνηση.

«Όταν το πλέγμα, ψήφος εμπιστοσύνης, πρόταση δυσπιστίας, συνθήκη Πρεσπών τελειώσει θα παραδώσω και την έδρα μου» δηλώνει ο κ. Παπαχριστόπουλος στο Star. 

ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ 

Τον «αντάρτικο» δρόμο ακολουθούν και υπουργοί που δεν είναι βουλευτές. Μετά τον Τέρενς Κουίκ που  βρίσκεται ουσιαστικά εκτός των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση δηλώνει ότι θα παραμείνει  και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top