Νέο παραλήρημα Ερντογάν - Αποκαλεί ποταπούς τους Έλληνες

Η Άγκυρα στοχοποιεί ξανά το Καστελόριζο

Ο Ταγίπ Ερντογάν άρχισε πάλι το ανθελληνικό του παραλήρημα, αποκαλώντας ποταπούς τους Έλληνες και θυμίζοντας τα γεγονότα της καταστροφής της Σμύρνης. Παράλληλα, η Άγκυρα στοχοποιεί ξανά το Καστελόριζο. 

Ο Σουλτάνος επιλέγει ξανά τη ρητορική της έντασης με την Ελλάδα, απαγγέλλοντας τους στίχους ενός ανθελληνικού λαϊκού τραγουδιού που γράφτηκε για τη Σμύρνη. Φυσικά οι οπαδοί του από κάτω παραληρούν.

«Η αλεπού δεν μπορεί να μπει στο κρεβάτι του λιονταριού, κι αν μπει δεν μπορεί να μαζέψει τα μπουμπούκια των τριαντάφυλλων. Ο ποταπός Έλληνας δεν μπορεί να πραγματοποιήσει τους σκοπούς του. Λένε μην περάσεις, θα περάσω στη Σμύρνη… Θα ρίξω τους  Έλληνες στη θάλασσα»

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

Ο Ερντογάν συνεχίζει να βάζει στη φυλακή δεκάδες αξιωματικούς των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, με την κατηγορία ότι είναι γκιουλενιστές, ωστόσο ο «χορός» των NAVTEX της Άγκυρας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, καλά κρατεί.
Οι Τούρκοι στοχοποιούν πάλι το Καστελόριζο, σχεδιάζοντας για την ερχόμενη Τρίτη μια άσκηση έρευνας διάσωσης, στα διεθνή ύδατα της περιοχής. Ασκήσεις ετοιμάζουν όμως ξανά και κοντά στην Κύπρο, διεκδικώντας τα κοιτάσματα της κυπριακής ΑΟΖ. 

ΛΕΥΚΩΣΙΑ : ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΚΦΟΒΙΣΟΥΝ

«Η προσπάθειά τους εκτός από το ότι προσπαθούν να εκφοβίσουν είναι και το να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι εδώ υπάρχει μια διαφορά. Δεν υπάρχει καμία διαφορά. Αν μπούμε στη λογική να απαντάμε διεθνώς εν τέλει μπορεί και να δημιουργεί την εντύπωση ότι έχουμε μία διαφορά» εξηγεί ο Πρόδρομος Προδρόμου, κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Η ΕΧΧΟΝ MOBIL θα κάνει στην κυπριακή ΑΟΖ δύο γεωτρήσεις στους στόχους "Δελφίνη" και "Γλαύκος" και υπάρχει αισιοδοξία ότι μπορεί να βρεθεί κάτι σπουδαίο. 

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ

«Οι προσδοκίες είναι σημαντικές, κι όχι οι δικές μας. Από τους ίδιους είναι που το πήραμε αυτό. Διότι ενδέχεται να είναι η ίδια περιοχή, να είναι κάτι ανάλογο με το (σ.σ. κοίτασμα) Ζορ».

Στο Αιγαίο, το κοντέρ των τουρκικών παραβιάσεων έγραψε χθες 66, με Τούρκους αναλυτές να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Ελλάδα μέσα στο νέο έτος, εξαιτίας των κοιτασμάτων της Ανατολικής Μεσογείου.   

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top