Έψαλαν τα κάλαντα στον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Γέμισαν μουσική το Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό

Μουσικές μελωδίες κι ευχές για μια ακόμα καλύτερη χρόνια πλημμύρισαν σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου. 

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών «Metallo» άνοιξε τον δρόμο ψάλλοντας τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα προς τιμή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος υποδέχτηκε τους προσκεκλημένους του στον κήπο του Μεγάρου Μαξίμου.

Στη φετινή εορταστική εκδήλωση, ο πρωθυπουργός τίμησε εκείνους τους αφανείς ήρωες που την χρονιά που πέρασε είχαν σημαντική δράση σε πεδία ειδικής κοινωνικής ευαισθησίας.

Ανάμεσά τους, οι ψυχολόγοι που συνέδραμαν τα θύματα της πυρκαγιάς στο Μάτι και τις οικογένειες τους, οι Έλληνες και ξένοι ψαράδες που με αυτοθυσία έπεσαν στη θάλασσα για να περισυλλέξουν και να σώσουν όσους είχαν μπει στο νερό για να γλιτώσουν από τη φωτιά. 

Η ομάδα ΑμεΑ Dagipolis εκπροσώπησε τα άτομα με αναπηρία, ενώ η ομάδα νέων ηθοποιών Red Thread - Κόκκινη Κλωστή που κάνει διαδραστικό δρώμενο στα σχολεία για να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά για θέματα bullying, συμμετείχε στην εκδήλωση. 

Ο πρωθυπουργός επέλεξε επίσης να συμμετάσχουν στην εφετινής εορταστική εκδήλωση ανάδοχοι γονείς παιδιών. Επίσης το σχολείο 18 Άνω εκπροσωπήθηκε από καθηγητές, θεραπευτές και μαθητές του σχολείο, ενώ από την εκδήλωση δεν έλειψαν ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που ζουν σε δομές φιλοξενίας. 

Η μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων έψαλε τα κάλαντα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Το μήνυμα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις υπερασπίζονται το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο και αν χρειαστεί θα υπερασπίσουν τα ευρωπαϊκά σύνορα που είναι ελληνικά σύνορα, έστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απευθυνόμενος προς τους άνδρες της μπάντας των Ενόπλων Δυνάμεων, που του έψαλαν τα κάλαντα.

Πρόσθεσε ότι «πριν απ’ όλα είμαστε λαός της ειρήνης αλλά αυτό πρέπει να το θέλουν όλοι». Απευθυνόμενος εξάλλου προς τους άνδρες της προεδρικής φρουράς που επίσης του έψαλαν τα κάλαντα, ο κ. Παυλόπουλος τους ευχαρίστησε γι’ αυτό που εκπροσωπούν και το μήνυμα της ελληνικής ιστορίας που μεταφέρουν σε όλο τον κόσμο που είναι μήνυμα ειρήνης και δημιουργίας. 

Τα κάλαντα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έψαλαν ακόμη ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος, οι χορωδίες ΧΑΝ Νικαίας και Λυρείου Ιδρύματος, η Δημοτική Φιλαρμονική Αμφιλοχίας, το Χαμόγελο του Παιδιού, η Ομοσπονδία των Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων, το Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Σπάτων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και ο Σύλλογος Ηπειρωτών 'Ανω Λιοσίων. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αντάλλαξε δώρα και ευχές για καλή χρονιά με υγεία και δημιουργία και έβγαλε φωτογραφίες με όλους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top