Τρικούβερτος καβγάς Βούτση - Μητσοτάκη στη Βουλή!

Μητσoτάκης: Είστε κομματικός πρόεδρος – Βούτσης: Δεν είμαστε σε σχολείο

Μεγάλη ένταση και υψηλοί τόνοι επικράτησαν ανάμεσα στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητοστάκη -  την ώρα που μιλούσε στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό - και στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. 

Η αφορμή φαίνεται να δόθηκε όταν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να διακόπτουν και να σχολιάζουν μεγαλοφώνως όσα έλεγε ο πρόεδρος της ΝΔ, προκαλώντας την αντίδρασή του.          

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να επιβληθεί η τάξη στην αίθουσα και απευθυνόμενος  στον κ. Βούτση του είπε «να  σταματήσετε να κάνετε τον κομματικό πρόεδρο».

Απαντώντας ο κ. Βούτσης ισχυρίσθηκε ότι  πρόεδρος της ΝΔ προκαλεί τεχνητή ένταση. «Όταν  δεν επιβάλετε  εσείς την τάξη θα την επιβάλω εγώ» παρατήρησε ο κ. Μητσοτάκης, με τον κ. Βούτση να απαντά από την πλευρά του: «Δεν είμαστε σε τάξη σχολείου ούτε σε συνέδριο της ΝΔ». 

Η διαμάχη συνεχίσθηκε για την προεκλογική περίοδο, με τον πρόεδρο της ΝΔ να υπενθυμίζει «όπως είχατε πει είμαστε και σε προεκλογική περίοδο» και τον πρόεδρο της Βουλής να ανταπαντά εκ νέου «εσείς είστε τέσσερα χρόνια σε προεκλογική περίοδο»! 

Πηγές της ΝΔ για το περιστατικό με τον κ. Βούτση 

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ «η δημόσια αντιπαράθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση μόνον τυχαία δεν προκλήθηκε σήμερα». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές συγκεκριμένη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκστόμισε μια άκρως προσβλητική φράση για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης την οποία ενώ προφανώς άκουσε και ο κ. Βούτσης δεν την ανακάλεσε ονομαστικά στην τάξη. «Κάτι που, αντιθέτως, συνηθίζει, όταν πρόκειται για βουλευτές της ΝΔ», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η ΝΔ καταλογίζει επίσης στον κ. Βούτση ότι «συμπεριφέρεται συστηματικά με τρόπο εξόφθαλμα μεροληπτικό σε βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραβιάζοντας προκλητικά την θεσμική κοινοβουλευτική παράδοση των ίσων αποστάσεων»

Πηγές της επικαλούνταν τέσσερα χαρακτηριστικά παραδείγματα που αποδεικνύουν, όπως υποστηρίζουν  «ότι ο κ. Βούτσης πολύ συχνά συγχέει το ρόλο του βαρόνου του ΣΥΡΙΖΑ με του πρόεδρου του Βουλής.

1. Αρνείται να προγραμματίσει τις προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις για το προσφυγικό και την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού που έχει ζητήσει εδώ και μήνες η ΝΔ, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της γιατί προφανώς οι δύο αυτές συζητήσεις φέρνουν σε δύσκολη θέση το ΣΥΡΙΖΑ.

2. Ανέχεται τη συστηματική απουσία των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ από τις διαδικασίες κοινοβουλευτικού ελέγχου και αδιαφορεί όταν το επισημαίνει η ΝΔ. 

3. Μεροληπτεί προκλητικά σε βάρος δικαιωμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως η κλήτευση μαρτύρων στις εξεταστικές επιτροπές. 

4. Αρνείται κατ’ επανάληψη την κλήτευση προσώπων στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της βουλής παραβιάζοντας κατάφωρα τα δικαιώματα της μειοψηφίας». 
.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top