Ο Τσίπρας μιλά για τη γραβάτα, τη μοτοσικλέτα και τη… γεύση της εξουσίας

Κατέθεσε στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη στη Μόσχα

* Φωτογραφία αρχείου από την επίσκεψη και ομιλία του κ. Τσίπρα στο Χημείο το 2008 - Πηγή: Eurokinissi / Αλέξανδρος Ζωντανός

Με την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στον Κήπο Αλεξάνδρου ξεκίνησε το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα.

Στον πρωθυπουργό αποδόθηκαν τιμές από άγημα, ενώ ακολούθησε η ανάκρουση του ελληνικού εθνικού ύμνου.

«Λιώνει» τον πάγο ο Τσίπρας: Στη Μόσχα για να συναντήσει τον Πούτιν

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού έχει στη συνέχει συνάντηση με τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τον Βλάντιμιρ Πούτιν.

O πρωθυπουργός καταθέτει στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη στη Μόσχα

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την επίσκεψη στη Μόσχα με κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στον Κήπο Αλεξάνδρου

«Μου λείπει η βόλτα με τη μοτοσικλέτα μου»

Ο πρωθυπουργός πριν πάει στη Ρωσία έδωσε συνέντευξη στον Ρώσο δημοσιογράφο Μικαίλ Γκούσμαν για την εκπομπή «Formula of Power».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε φυσικά στο κρίσιμο ραντεβού του με τον Πούτιν, χαρακτηρίζοντας τη Ρωσία «σημαντικό εταίρο στον ενεργειακό τομέα», αλλά και σε θέματα της εξωτερικής πολιτικής.

Παράλληλα, δε δίστασε να παραδεχθεί, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι του λείπει η μοτοσικλέτα του!

Στο ερώτημα «ποιο είναι πιο κοντά σε εσάς, η μηχανή της νιότης σας ή το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο;» ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Σίγουρα οι μοτοσικλέτες. Ξέρετε το να μπορεί κανείς να οδηγεί με ασφάλεια, αλλά να τρέχει με μία μοτοσικλέτα σου δίνει μεγάλη αίσθηση ελευθερίας. Είναι ένα αναντικατάστατο συναίσθημα που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια το έχω στερηθεί».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη γραβάτα: «Έχω καταφέρει να είμαι ίσως ο μοναδικός ευρωπαίος ηγέτης που έχω μπει στα πιο σημαντικά, αν θέλετε, φόρα και στις πιο σημαντικές έδρες κυβερνήσεων, από το Κρεμλίνο μέχρι τον Λευκό Οίκο, και από το Βατικανό έως τη Downing Street, και σε όλον τον κόσμο, και στο Πεκίνο και παντού, χωρίς γραβάτα. Συνεπώς, νομίζω ότι αυτή είναι μια κατάκτηση».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας είπε πως η γεύση της εξουσίας είναι «γλυκόπικρη», καθώς βρέθηκε «στην πιο ιστορική και πιο δύσκολη ταυτόχρονα περίοδο της σύγχρονης μεταπολιτευτικής δημοκρατίας της Ελλάδας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top