«Λιώνει» τον πάγο ο Τσίπρας: Στη Μόσχα για να συναντήσει τον Πούτιν

Την πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών επιθυμεί η Αθήνα

Η αναθέρμανση των σχέσεων Αθήνας – Μόσχας, οι οποίες δοκιμάστηκαν το καλοκαίρι, λόγω του θέματος της απέλασης Ρώσων διπλωματών, είναι ο στόχος της σημερινής επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρας στη Ρωσία.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν αλλά και τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, με την Αθήνα να τονίζει πως στόχος της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού είναι «η πλήρης αποκατάσταση των σχέσεων μας με μια χώρα με την οποία η Ελλάδα πατροπαράδοτα έχει καλές σχέσεις, οι οποίες δοκιμάστηκαν από το γνωστό σύννεφο του καλοκαιριού».

Το κρίσιμο ραντεβού Τσίπρα - Πούτιν στη Μόσχα

Ο Αλέξης Τσίπρας, μάλιστα, σε συνέντευξή στο Russia24 ενόψει του ταξιδιού του στη Ρωσία, υπογράμμισε πως όλο αυτό το διάστημα, «παρά τις δυσκολίες που ενίοτε πέρασαν οι σχέσεις μας, διατηρώ με τον πρόεδρο Πούτιν μια ειλικρινή και ουσιαστική σχέση ειλικρινούς και έντιμου διαλόγου».

Ο Κ. Τσίπρας θα συναντηθεί στις 11.30 με τον Μεντβέντεφ, ενώ η συνάντηση με τον Πούτιν είναι προγραμματισμένη για τις 13.00 - 13.30. 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Ρώσος Πρόεδρος θα παραθέσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στις 15.00 – 15.30.

Το σημερινό ραντεβού στο Κρεμλίνο είχε «κλειδώσει» στο Παρίσι, στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση των 100 ετών από τη λήξη του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου, όπου ο Βλάντιμιρ Πούτιν είπε στον  Αλέξη Τσίπρα ότι τον περιμένει στη Μόσχα στις 7 Δεκεμβρίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top