Δήλωση - χρησμός από Ιερώνυμο: "Εγώ θα μιλήσω τελευταίος"

Επιμένουν στις αντιρρήσεις τους οι διαφωνούντες Ιεράρχες

Με μια δήλωση -  χρησμό απάντησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στις πιέσεις που δέχεται για τη συμφωνία  με τον Αλέξη Τσίπρα. Οι  διαφωνούντες Ιεραρχες πάντως δε βάζουν νερό στο κρασί τους.

«Εγώ ήρθα να προσκυνήσω την Παναγιά μας απόψε που αγαπάμε και μας αγαπάει. Εγώ θα μιλήσω τελευταίος» έστειλε μήνυμα στους αντάρτες μητροπολίτες ότι δεν εχει πει ακόμη την τελευταία του λέξη  ο  Αρχιεπίσκοπος,  που χοροστάτησε στον Αρχιερατικό εσπερινό, παραμονή της γιορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Νωρίτερα είχε δώσει εντολή, έστω και κατόπιν εορτής, να συγκληθούν τέσσερις ιερατικές συνάξεις, ώστε όλοι οι κληρικοί της Αρχιεπισκοπής να ενημερωθούν για τη συμφωνία. Ωστόσο οι αντιδράσεις δε λένε να κοπάσουν. Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος,  μιλώντας στη Ραλλιώ Λεπίδου επιμένει κατά της συμφωνίας:  «Είναι επιβλαβής εξ ολοκλήρου και για την Πολιτεία και για την Εκκλησία».

ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΜΒΡΟΣΙΟ

Ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος βρήκε την ευκαιρία να μετοχοποιήσει δυο απο τους στενότερους συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου. Τους Μητροπολίτες Ιωαννίνων και Αλεξανδρουπόλεως, μιλώντας απαξιωτικά για "αγαπούληδες του Θεού".   

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟ Π.ΚΑΜΜΕΝΟ

Η κυβέρνηση ξεκινά διάλογο με όλες τις πλευρές αφού και ο Πάνος Κομμένος έστειλε μήνυμα ότι στηρίζει την Εκκλησία:  «Όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις, ο λαός και η Εκκλησία είναι μαζί, τότε ένα έθνος δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα» 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top