Τα μηνύματα Παυλόπουλου και Καμμένου για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

«Αποδεικνύουν τι σημαίνει να είσαι άξιος απόγονος μεγάλων προγόνων»

Για το ανεπίληπτο ήθος» και το «ανυπέρβλητο φρόνημα» των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) μίλησε ο Προκόπης Παυλόπουλος σε μήνυμά του για τον εορτασμό των ΕΔ.

«Τιμούμε σήμερα, με αισθήματα ειλικρινούς ευγνωμοσύνης, την εμβληματική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην ένδοξη πορεία του Λαού μας και του Έθνους μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας αποδεικνύουν, καθημερινά και εμπράκτως, τι σημαίνει να είσαι άξιος απόγονος μεγάλων προγόνων αλλά και διαχρονικώς άξιος υπερασπιστής της πατρίδας» είπε o Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Καμμένος: Δεν παραχωρείται ούτε ένα χιλιοστό της πατρίδας μας

«Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε! Επιβάλλεται να έχουμε την προσοχή μας τεταμένη και με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα να στέλνουμε καθημερινά το μήνυμα ότι η εθνική μας κυριαρχία δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης και ότι δεν παραχωρείται ούτε ένα χιλιοστό της πατρίδας μας», τονίζει στο μήνυμά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος επισημαίνει πως δεν ενστερνίζονται όλες οι χώρες της περιοχές της νοτιοανατολικής Μεσογείου τις αρχές της ανάπτυξης σχέσεων φιλίας, καλής γειτονίας και συνεργασίας, που προωθεί η Ελλάδα, και αποτίει φόρο τιμής στους νεκρούς και τους συμμετέχοντες των αγώνων του ελληνικού έθνους στο διάβα των αιώνων: «Τιμούμε όλους εκείνους, που με το αίμα τους και με αγάπη για την πατρίδα εξασφάλισαν την ελευθερία της χώρας μας».

Ο υπουργός Άμυνας εξαίρει τον «πρωταγωνιστικό ρόλο» των Ενόπλων Δυνάμεων «στην εξασφάλιση και εδραίωση των απαραίτητων συνθηκών ασφαλείας της χώρας μας από κάθε εξωτερική απειλή» και κάνει λόγο για «ανυπολόγιστο μέγεθος της κοινωνικής προσφοράς τους».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top