Εισβολή του «Μπαρμπαρός» στην κυπριακή ΑΟΖ!

Συνοδεύεται από τέσσερα πολεμικά

Με επικίνδυνη κλιμάκωση απειλούν οι Τούρκοι. Το  ερευνητικό  πλοίο Μπαρμπαρός μπήκε στο οικόπεδο 4 της  Κυπριακής ΑΟΖ συνοδευόμενο από τέσσερα πολεμικά πλοία της Τουρκίας. 

Η είσοδος του  Μπαρμπαρός συνιστά κατάφορη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Κύπρου. Στα βόρεια πλέει και ο Πορθητής σε περίπτωση που χρειαστεί να προχωρήσει σε γεωτρήσεις. Τα τρυπάνια του Ερντογάν είναι έτοιμα να βάλουν μπροστά  και  στα Κατεχόμενα. Κάτι που επιβεβαίωσε προκλητικά ο στενός συνεργάτης του «Σουλτάνου» και υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ. 

«Όπως ξέρετε εκεί έχουμε δυο πλοία. Το ένα είναι το Μπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασά, το οποίο είναι πλοίο σεισμικών ερευνών . Δηλαδή με ηχητικά κύματα προσπαθεί να ανακαλύψει κοιτάσματα υδρογοναναθράκων. Εκείνο συνεχίζει το έργο του ανοιχτά της Κύπρου, νότια. Είχαν γίνει κάποιες παρενοχλήσεις όμως τώρα με την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού συνεχίζουμε τις εργασίες»  δήλωσε προκλητικά ο Ντονμέζ.  

ΚΥΠΡΟΣ: ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Δεν παίζουμε στα  επικίνδυνα παιχνίδια της Τουρκίας  απαντά η Κυπριακή Κυβέρνηση

«Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει να δώσει απαντήσεις ούτε εμπλέκεται στην λογική δηλώσεων διελκυστίνδα, απλά η κυβέρνηση εφαρμόζει το ενεργειακό πρόγραμμα της χώρας» διαμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.   

Η Τουρκία πιο πολύ «τσαμπουκά»  θέλει να κάνει, παρά να βρει κοιτάσματα,  αφού σύμφωνα με τους επιστήμονες το συγκεκριμένο τεμάχιο είναι φτωχό, όπως δηλώνει στο Star  o Δρ Hλίας  Κονοφάγος, μέλος της Επιτροπής Ενέργειας Ακαδημίας Αθηνών 

Κάθε  κίνηση του Μπαρμπαρός   παρακολουθείται  στενά απότ ην  φρεγάτα Ψαρά του  Πολεμικού Ναυτικού.

«Θέλει πολιτική αντιμετώπιση της Τουρκίας από μας σ' αυτή την προκλητική ενέργεια. Η Τουρκία χτίζει την αμφισβήτηση. Πήρε θάρρος  που συναντήθηκε ο Ερντογάν με τον Πούτιν για τον αγωγό ΤurkStream. Θέλει πολιτική αντιμετώπιση από μέρους μας μιας και η Κύπρος δεν έχει Ναυτικό» δηλώνει επίσης στο Star o ταξίαρχος ε.α., στρατιωτικός αναλυτής και πρώην εκπρόσωπος τύπου του ΝΑΤΟ Παναγιώτης Θεοδωρακίδης. 

Ο «τσαμπουκάς» των Τούρκων φτάνει μέχρι τα όρια του οικοπέδου 10  όπου συνεχίζεται η γεώτρηση της αμερικανικής εταιρείας Exxon Mobil. Η αμερικανική κυβέρνηση προειδοποίησε τον «Σουλτάνο»  να μην τολμήσει να κινηθεί το Μπαρμπαρός  στην περιοχή όπου δρα ο αμερικανικός ενεργειακός κολοσσός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top