Παπανδρέου: Αν είχα κάνει το δημοψήφισμα, η κρίση θα είχε τελειώσει το 2013

Είπε πως η χώρα έχασε την ευκαιρία για βαθύτερες μεταρρυθμίσεις

O Γιώργος Παπανδρέου

«Αυτό που μετανιώνω περισσότερο είναι ότι το δημοψήφισμα δεν έγινε ποτέ» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε εκδήλωση στο Ελληνικό Παρατηρητήριο στο London School of Economics (LSE), με θέμα «Τι διδαχθήκαμε από την ελληνική κρίση: απόψεις από τον Γ. Παπανδρέου».

Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι εάν είχε γίνει τότε το δημοψήφισμα, «θα το είχαμε κερδίσει, οι Έλληνες θα είχαν το πρόγραμμα και θα βγαίναμε από αυτό πολύ γρηγορότερα. Μέχρι το 2012-13 θα είχαμε βγει από την κρίση και από το πρόγραμμα διάσωσης».

Όπως εξήγησε, η χώρα θα έκανε σε κάθε περίπτωση μεταρρυθμίσεις, ωστόσο θα έβγαινε στις αγορές και μάλιστα σε καλύτερη θέση. Μάλιστα, διευκρίνισε ότι το ερώτημα στο δημοψήφισμα δε θα ήταν η παραμονή ή όχι στην Ευρώπη, όπως ήθελαν κάποιοι ευρωπαίοι ηγέτες, αλλά το εάν θα μείνουμε στην Ευρώπη με το συγκεκριμένο πρόγραμμα και με θυσίες.

Ο κ. Παπανδρέου είπε, επίσης, ότι η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία κατά διάρκεια της κρίσης να προχωρήσει σε βαθύτερες μεταρρυθμίσεις και πως τώρα – μετά την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής – τα δύο κόμματα που επιδιώκουν την εξουσία προτείνουν και πάλι πράγματα «πελατειακά».
 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top