Επίθεση στη ΝΔ με την… ενάτη εντολή (ου ψευδομαρτυρήσεις) από το Μαξίμου!

Συνεχίζεται η κόντρα για τη συνάντηση (;) Μητσοτάκη με τον αρχιεπίσκοπο

Μέγαρο Μαξίμου Γραφεία ΝΔ

Συνεχίζεται η κόντρα για τη «μυστική συνάντηση» - σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» - του προέδρου της ΝΔ με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, σχετικά με τη συμφωνία Κράτος - Εκκλησίας, αν και δεν επιβεβαιώνεται ως προς το περιεχόμενό της τουλάχιστον από τη ΝΔ, ενώ και η Αρχιεπισκοπή τη διέψευσε

Το Μέγαρο Μαξίμου σε ανακοίνωσή του για το ζήτημα αναφέρει ότι «ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε μέσω διαρροών και κατόπιν εορτής, τη μυστική συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο» την ίδια ώρα που «ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, επιβεβαίωσε, επίσης κατόπιν εορτής, τη μυστική του συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

«Τόσο ο αρχηγός της ΝΔ όσο και ο Μητροπολίτης Πειραιώς ισχυρίζονται πως παρά το γεγονός ότι οι συναντήσεις έγιναν λίγο πριν τις ανακοινώσεις για την πρόταση συμφωνίας Πολιτείας – Εκκλησίας, το θέμα δεν συζητήθηκε. Θυμίζουμε την ένατη εντολή: Ου ψευδομαρτυρήσεις...» επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.   

Από την πλευρά της ΝΔ η Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη δήλωσε για το ζήτημα στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6: 

«Ο Πρόεδρος της ΝΔ και η ΝΔ δεν είχε καμία ενημέρωση από καμία πηγή για τα όσα ανακοίνωσαν ο πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος και θα ήθελα να μείνω σε αυτό.  Αυτό που με βεβαιότητα μπορώ να σας πω είναι ότι τοποθετηθήκαμε δημόσια. Το αν οι Μητροπολίτες άκουσαν ή όχι τις αντιρρήσεις των κληρικών τους, αυτό είναι μια υπόθεση που αφορά τους Μητροπολίτες. Εμείς ως πολιτικό κόμμα διαφωνούμε απόλυτα με την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των κληρικών». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top