Οι διάλογοι του «ιερού καβγά» και ο «εξάψαλμος» στον Ιερώνυμο

Πώς «αφόρισαν» τη συμφωνία του Αρχιεπισκόπου με τον Τσίπρα οι ιεράρχες

Έντονη σύγκρουση σημειώθηκε στην Ιεραρχία καθώς οι μητροπολίτες «αφόρισαν» τη συμφωνία του Αρχιεπισκόπου με τον Τσίπρα, επιμένοντας ότι οι κληρικοί πρέπει να παραμείνουν στο Δημόσιο, ενώ  για τα υπόλοιπα θέματα συγκροτείται επιτροπή.

Στον «αέρα» η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου!

Σήκωσε το γάντι το Μαξίμου: Νομοσχέδιο η συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου

Ο Ιερώνυμος μπροστά στις αντιδράσεις των κληρικών υποχώρησε στο βασικό τους αίτημα:  Οι ιερείς να παραμείνουν στο Δημόσιο.
«Αποφασίσαμε η μισθοδοσία να μην πειραχθεί» δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ιεραρχίας, Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος.     

«Σήμερα η Ιεραρχία αποφάσισε ομόφωνα να διατηρηθεί η μισθοδοσία των κληρικών ως έχει. Ενα πάγιο αίτημα των κληρικών βρήκε πλήρη ανταπόκριση. Οι πατέρες, οι επίσκοποι μας απέδειξαν για ακόμα μια φορά ότι είναι δίπλα στον παππά τους. Εμείς σήμερα εμμένουμε σε αυτή την απόφαση και ό,τι έχει γίνει ανήκει στο  παρελθόν» δήλωσε στο Star ο π.  Γεώργιος Βαμβακίδης, αντιπρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος. 

Η Ιεραρχία αποφάσισε να συγκροτήσει ειδική επιτροπή για όλα τα υπόλοιπα θέματα,  όπως η εκκλησιαστική περιουσία και το πόρισμά της να το εγκρίνει σε νέα συνεδρίασή της η επόμενη Ιεραρχία. Ωστόσο ο διάλογος με την πολιτεία θα συνεχιστεί. 

ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ  

Το βαρύ κλίμα φάνηκε από την αρχή. Ο αρχιεπίσκοπος τους είπε: «Εμένα που το ράσο έχει κολλήσει επάνω μου και έχει γίνει ένα με το δέρμα μου θα με πουν  προδότη; Και ότι πρόδωσα την εκκλησία;» για να ακολουθήσει αργότερα ο διάλογος: 

Δημητριάδος Ιγνάτιος: Αν περάσει αυτή η συμφωνία δεν θα μπορείτε να κυκλοφορείτε στη χώρα.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Λυπάμαι πολύ. Είχα άλλα όνειρα για εσάς.

Οι διαφωνούντες ακόνισαν τα μαχαίρια τους. Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας ο οποίος από την αρχή ήταν αντίθετος με τη συμφωνία αποχώρησε από την Ιεραρχία κατηγορώντας τον κ.  Ιερώνυμο: «Είστε ψεύτης!». 

Οι ιεράρχες άρχισαν να τσακώνονται μεταξύ τους. 

Νέας Ιωνίας Γαβριήλ:   Δεν έχει ωριμάσει το θέμα στην Ιεραρχία.

Δανιήλ Καισαριανής: Θεωρείτε ότι η Ιεραρχία δεν είναι ώριμη;

Ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος στην ομιλία του εξέφρασε με τη σειρά του τις αντιρρήσεις του για να πάρει την απάντηση του Αρχιεπισκόπου: «Αυτές είναι απόψεις σου κράτησέ τις για τον εαυτό σου».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top