Ντοκιμαντέρ-πρόκληση από την σκοπιανή ΕΡΤ: Η Ελλάδα σκλάβωσε τη «Μακεδονία»

H Makedonska Radiotelevizia ταυτίζει τη σύγχρονη Ελλάδα με τη Χρυσή Αυγή

Σοκάρει η  σκοπιανή προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας και μάλιστα από την κρατική τηλεόραση της γειτονικής χώρας, η οποία με ένα ανιστόρητο ντοκιμαντέρ υποστηρίζει ότι η Ελλάδα κρατά υπόδουλο ένα κομμάτι της Μακεδονίας.

H Makedonska Radiotelevizia ταυτίζει τη σύγχρονη Ελλάδα με τη Χρυσή Αυγή, ενώ πάει τον χρόνο πίσω στους βαλκανικούς πολέμους και μιλά για ελληνική εθνικιστική προπαγάνδα, με την οποία η Ελλάδα πήρε το έδαφος της «Μακεδονίας του Αιγαίου».

«Όλα ήταν  μέρος της πολιτικής του ελληνικού κράτους να εξαλείψει το μακεδονικό στοιχείο» δηλώνει ο Τεό Ούνγκιο, ερευνητής του Ινστιτούτου «Μακεδονικής» Ιστορίας.

Το ντοκιμαντέρ, οι μαρτυρίες και οι αναλύσεις υπηρετούν το ανιστόρητο αφήγημα πως οι Έλληνες υποδούλωσαν την Μακεδονία.

«Έγινε κατανομή του μακεδονικού εδάφους μεταξύ  τριών χωρών. Στο τμήμα που υποδουλώθηκε από την Ελλάδα κατοικούσαν περισσότεροι από τους μισούς  του συνολικού πληθυσμού της (μεγάλης) "Μακεδονίας" πριν από τη διαίρεσή της» αναφέρει η Makedonska Radiotelevizia.

«Εφάρμοσαν κάθε μέθοδο πίεσης. Μέχρι και νόμο για την αλλαγή των ονομάτων» λέει για τους Έλληνες ο Ζόραν Μαλνχοφ, επίκουρος καθηγητής Ιστορίας.

Βραχίονας  της σκληρής  προπαγάνδας στην Ελλάδα είναι το Ουράνιο Τόξο στη Φλώρινα. Ζητούν αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας και γλώσσας και ονειρεύονται η Μακεδονία να ενωθεί με τα Σκόπια.

Για παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών κάνουν λόγο παμμακεδονικές ενώσεις.

«Παραβιάζουν τη συμφωνία των Πρεσπών , δείχνουν τον ψευτομακεδονισμό μέσα από την κρατική τηλεόραση των Σκοπίων» λέει ο σλαβολόγος και πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Ελλάδας – Αυστραλίας, Μιχάλης Χρυσανθόπουλος.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top