Συνάντηση Τσίπρα - Ιερώνυμου στο Μαξίμου

Για τη συνταγματική αναθεώρηση και τα αγκάθια μεταξύ Κράτους - Εκκλησίας

συνάντηση Τσίπρα Ιερώνυμου

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του  πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο της Εκκλησίας της Ελλάδος Ιερώνυμο.       

Κεντρικό θέμα της συνάντησης είναι τα όσα προβλέπει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση για τις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας και για τη «θρησκευτική ουδετερότητα» που προτείνει το κυβερνών κόμμα, με τον κ. Ιερώνυμο να «πετά το γάντι» χθες στον κ. Τσίπρα και να τον καλεί να διευκρινίσει τι εννοεί με τον συγκεκριμένο όρο.

        Ιερώνυμος: Να μας πει ο κ. Τσίπρας τι εννοεί «θρησκευτική ουδετερότητα»

«Αγκάθι» αποτελούν και άλλα θέματα που παραμένουν ανοιχτά, όπως η αντικατάσταση του θρησκευτικού όρκου από πολιτική διαβεβαίωση τις τελετές  ανάληψης καθηκόντων  (και όχι ορκωμοσίας εφόσον ψηφιστεί η πρόταση Συνταγματικής  Αναθεώρησης) των πρωθυπουργών και των  υπουργών, η κατάργηση ενδεχομένως της θρησκευτικής ορκωμοσίας  βουλευτών (σήμερα είναι προαιρετική η επιλογή του πολιτικού ή του θρησκευτικού όρκου) ή και του αγιασμού κατά την έναρξη της κοινοβουλευτικής συνόδου, η διαβεβαίωση των Μητροπολιτών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.α.  

Δεν αποκλείεται επίσης να τεθεί το ζήτημα της μισθοδοσίας των κληρικών στην περίπτωση που προωθηθεί ο χωρισμός Κράτους – Εκκλησίας.  

Φωτογραφία Intime News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top