ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Θα οριοθετήσουμε την ΑΟΖ μας βάσει του Διεθνούς Δικαίου

Ρήγας: Δεν απεμπολούμε το δικαίωμά μας

Το υπουργειο Εξωτερικών

Αυστηρή απάντηση στην Τουρκία για το θέμα των 12 ναυτικών μιλίων έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, ξεκαθαρίζοντας πως η οριοθέτηση της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) θα γίνει όπως προβλέπεται στο Διεθνές Δίκαιο.

Το υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει την Τουρκία «παραβάτη του Διεθνούς Δικαίου» και την καλεί να φερθεί «με την προσήκουσα σοβαρότητα».

Νέες απειλές από Τουρκία: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει παρέμβαση στο Αιγαίο!

«Η οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ στο σύνολό της, θα καθοριστεί βάσει του διεθνούς δικαίου και ασφαλώς όχι λαμβάνοντας υπόψη ανυπόστατες και αυθαίρετες θεωρίες που υιοθετεί η παραβάτης του διεθνούς δικαίου Τουρκία. Σε ό,τι αφορά ζητήματα αποστρατικοποίησης, οι γνωστές θέσεις της Ελλάδας απορρέουν αποκλειστικά από το διεθνές δίκαιο και τη Χάρτα του ΟΗΕ και δεν χωρούν καμία αμφισβήτηση. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παρασυρθεί σε πλειοδοσία επιθετικής ρητορικής. Καλούμε την γείτονα Τουρκία να συμπεριφερθεί με την προσήκουσα σοβαρότητα και προσήλωση στις αρχές του διεθνούς δικαίου και της Χάρτας των ΗΕ» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του.

Ρήγας: Δεν απεμπολούμε το δικαίωμά μας για τα 12 μίλια

«Τα 12 μίλια είναι δικαίωμά μας. Το ασκούμε. Αναγνωρίζουμε πλήρως τη διαφορά που υπάρχει για την υφαλοκρηπίδα, δεν απεμπολούμε όμως το δικαίωμα μας» δήλωσε για το θέμα ο Παναγιώτης Ρήγας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε πως θα γίνει μία συζήτηση «για να βρεθεί λύση προς όφελος και των δύο χωρών», επισημαίνοντας πως αυτά τα θέματα θέλουν ιδιαίτερη προσοχή.

Ο ίδιος, απαντώντας σε ερώτηση, είπε πως θα καθίσουμε στο τραπέζι του διαλόγου με την Τουρκία για το θέμα των 12 ναυτικών μιλίων, ωστόσο «δε θα καθυστερήσουμε τις διαδικασίες με τις άλλες χώρες».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top