Νέες απειλές από Τουρκία: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει παρέμβαση στο Αιγαίο!

Με αφορμή τα 12 ναυτικά μίλια αλλά και τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Ο Χουλουσί Ακάρ

Συνεχίζει τις πολεμικές ιαχές η Τουρκία, η οποία χθες κάλεσε εκτάκτως τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα και επανέλαβε τα περί απειλής πολέμου (casus belli) εάν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας δήλωσε σήμερα, με αφορμή τα 12 ναυτικά μίλια αλλά και  τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, πως αν χρειαστεί θα υπάρξει πολεμική παρέμβαση στο Αιγαίο!

Απάντηση σε Άγκυρα από ΥΠΕΞ: Θα επεκτείνουμε τα χωρικά ύδατα όποτε κρίνουμε

«Oι γείτονες μας μόνο λόγω του Καστελόριζου ισχυρίζονται πως η Τουρκία μπορεί να εκμεταλλευτεί μόνο τα σημεία που είναι κόκκινα στον χάρτη. Και τα πράσινα λένε πως ανήκουν σε αυτούς. Αυτό δεν έχει καμία λογική. Έχουμε επαναλάβει πως αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την Τουρκία. Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιβίωσης κάποιου σχεδίου χωρίς την Τουρκία και χωρίς την “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”» δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ στο πρακτορείο Anadolu.

Νέα πρόκληση: Τουρκική άσκηση αιφνιδιαστικά μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στο ερευνητικό Μπαρμπαρός, το οποίο είχε επεισόδιο με τη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» στην κυπριακή ΑΟΖ πριν λίγες μέρες, λέγοντας πως δε θα ανεχθεί άλλη παρενόχλησή του.

«Αυτή τη στιγμή το πλοίο μας Μπαρμπαρός Χαίρετίν Πασά είναι στην περιοχή και ο στόλος μας το προστατεύει και όλοι πρέπει να ξέρουν πως δεν θα επιτρέψουμε καμία παρενόχληση και καμία επέμβαση», δήλωσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top